YabbMusic.Ro

Marcel Vela, anunt important privind Politia Romana

Politia va fi dotata cu pistoale Beretta de ultima generatie. Anuntul a fost facut de ministrul de Interne, Marcel Vela.

Ministrul de Interne Marcel Vela a anuntat ca Politia Romana va fi dotata cu pistoale Beretta de ultima generatie, care vor fi fi facute in tara noastra.

Acesta a adaugat ca in politie incepe sa aiba loc o normalizare, pentru ca nu poti lupta cu infractori, cu retelele de crima organizata sau cu cele de trafic de droguri ori de persoane, inarmat cu pistoale Carpati sau Makarov din anii ’70.

„Astazi (miercuri – n.r.) este un moment extrem de important. Din anii ’70, Politia din Romania foloseste tehnica depasita, tehnica pe care dumneavoastra ca oameni ai legii, care aplicati legea, care aparati cetatenii, o folositi in conditii improprii. Avem cazuri in care politisti s-au jertfit pentru tara, poate de multe ori fiindca nu au avut cu ce sa se apere. Aceasta tehnica nou pe care dumneavoastra astazi ati primit-o e un prim pas, un inceput. Toti colegii dumneavostra de la ordine publica, politie rutiera, vor fi dotati cu armanente de ultima generatie. Acest armament, pistoalele Beretta sunt facute in Romania. Nu le-am achizitionat de la intermediari, de la furnizori, la preturi exorbitante. Am considerat ca tot armamentul cu care se doteaza Politia Romania sa fie fabricat in Romania. Pretul la care am achizitionat aceste pistoale e sub pretul de piata”, a afirmat miercuri Marcel Vela la evenimentul care a marcat dotarea politistilor cu pistoale Beretta.

loading...
Marcel Vela a adaugat ca noile dotari pentru politie vor transmite un semnal infractorilor si anume „toleranta zero” fata de acestia.

„Asadar, atunci cand exista preocupare se pot gasi solutii eficiente din punct de vedere financiar, economic si in mod esential eficiente pentru a ne proteja camarazii. Dincolo de aceasta dotare, de fapt eu as numi-o normalizare. In sfarsit in Politia Romana are loc o normalizare. Nu este normal sa te lupti cu infractori, cu retele de crima organizata, cu retele de trafic de droguri si de persoane dotate la ultimul racnet al tehnologiei, fie de motorizare, fie de inarmare, cu pistoale Carpati sau Makarov din anii ’70. Deci aceasta normalizare era un lucru firesc, pentru ca exista un virus mai periculos decat COVID-ul – infractionalitatea. Aceasta dotare a politiei, cu autoturisme, cu autoutilitare, cu pistoale, cu veste antiglont, cu bastoane cu socuri, cu camere de luat vederi, toate acestea sunt un mesaj si un semnal pentru infractori. Virusul infractionalitatii trebuie distrus din temelie. Am spus la inceputul mandatului meu – toleranta zero fata de infractori. Aceste dotari ne ofera posibilitatea sa ne confruntam cu raufacatorii, cu toti cei care fac rau Romaniei, care pun in pericol viata si bunurile cetatenilor”, a completat Vela.

In urmatoarele doua luni, politistii vor fi dotati cu aceste pistoale noi, a mai spus ministrul de Interne.

sursa: kanald

Comenteaza articolul

comments