YabbMusic.Ro

Marine Le Pen a anuntat ca va scoate Franta din NATO daca va castiga alegerile prezidentiale

Marine Le Pen, candidata partidului de extrema dreapta Rassemblement national la presedintia Frantei, a declarat ca va scoate tara sa din NATO daca va castiga alegerile, care vor avea loc in aprilie, potrivit Le Figaro.

Intr-un discurs sustinut sambata la Reims, Le Pen a declarat ca isi doreste ca Franta sa se retraga din comandamentul NATO „ca sa nu mai putem fi tarati in conflictele altora”.

„In aceasta lume, tara noastra trebuie sa aiba o voce puternica”, in special datorita locului sau in Consiliul de Securitate al ONU, a mai afirmat Marine Le Pen.

Consiliului de Securitate are cinci membri permanenti, cu putere de veto asupra oricarei rezolutii: China, Franta, Rusia, Marea Britanie si SUA.

loading...
„Francofonia, in special in Africa, trebuie sa fie unul dintre vectorii de influenta (…) Trebuie sa ne aparam liber interesele, sa renuntam la logica militanta a blocurilor si sa revenim la strategia egalitatii care a facut tara noastra mare”, a mai spus ea.

Franta s-a mai retras odata din structurile militare ale NATO in 1966, in urma unor dispute cu SUA si Marea Britanie privind politicile nucleare.

sursa: protv.ro

Comenteaza articolul

comments