Premierele cinematografice ale saptamanii 13- 19 iunie

Aveti chef de un film bun? Sunteti norocosi, pentru ca saptamana asta avem 6 premiere promitatoare dintre care 2 sunt comedii. Sa vedem despre ce e vorba:
22-jump-street-185435l-horz
Saptamana asta poti alege intre comedii, drame, filme bografice si documentare. Ce sa fie?

Grace de Monaco

Nicole Kidman intra in pantofii si-n rochiile printesei Grace Kelly (1929-1982) intr-un film biografic controversat, regizat de Olivier Dahan (La vie en rose) dupa un scenariu scris de Arash Amel. Grace de Monaco nu se concentreaza pe perioada in care era actrita ci ne aduce in prim plan criza diplomatica din anii 60 si modul in care fosta actrita, actuala Printesa de Monaco, gestioneaza aceasta situatie delicata.

„M-am regasit in dorinta lui Grace Kelly de a avea o familie si in sacrificiul facut atunci cand a renuntat la cariera extraordinara din dragoste. in film, desi este deja casatorita si are doi copii, se simte inchisa intr-o colivie de aur. Isi doreste enorm sa joace din nou in filme. M-am gandit ca voi sti sa surprind acest sentiment, pentru ca asta mi-a placut cel mai mult la ea. Grace este una dintre acele persoane care au o raspundere mult mai mare decat a celorlati. De aici porneste si dilema ei .”, a marturisit Nicole Kidman, fascinata de personajul interpretat.

22 Jump Street

Vara asta Jonah Hill si Channing Tatum se muta la o noua adresa: 22 Jump Street. Mult-asteptatul sequel are aceeasi regizori – Phil Lord & Chris Miller si protagonisti – Schmidt (Johan) si Jenko (Channing). Cei doi fac se infiltreaza din nou pentru a da de urma unor traficanti, de data asta insa in facultate. Aici prietenia lor este pusa la incercare pentru ca fiecare are cate o pasiune diferita: in Jenko se aprinde spiritul competitiei si se inscrie in echipa de fotbal iar Schmidt este atras de lumea boema a artistilor.

The Fault in our stars

Avem si o drama ai caror protagonisti sunt doi adolescenti bolnavi de o boala incurabila. Hazel Grace Lancaster (Shailene Woodley) a ajuns la 16 ani pentru ca un medicament miraculos i-a prelgunit viata. Atunci cand il intalneste pe Augustus Waters (Ansel Egort), care sufera de aceeasi boala, povestea fetei se schimba radical. Cei doi incep o cursa contra-cronometru in care invata ce inseamna sa iubesti. In distributie mai apar Willem Dafoe si Laura Dern.

Chef

Chef este o comedie delicioasa de Jon Favreau care a produs-o, scris-o si regizat-o, dar care s-a si distribuit in rol principal, alaturi de Robert Downey Jr. In prim plan este un bucatar-sef care isi pierde slujba intr-un restaurant si isi face o afacere proprie – o rulota mobila cu mancare, pentru a-si dovedi ca inca mai este in stare sa fie creativ in meseria lui. In acelasi timp incearca sa se reapropie de familia de care se instrainase. Distributia este formata din Jon Favreau, Robert Downey Jr, Dustin Hoffman, Scarlett Johansson, Oliver Platt, Sofia Vergara, John Leguizamo si Bobby Canavale.

A fost odata o padure

In Il était une forêt / A fost odata o padure, cel mai recent film documentar al lui Luc Jacquet (Marsul pinguinilor / La Marche de l’empereur),p entru prima oara, o padure tropicala se va naste chiar sub ochii nostri. Filmul va introduce spectatorul intr-o lume care nu a mai fost vazuta niciodata. O lume de o frumusete si o naturalete fascinante, aflata intr-un echilibru perfect, in care fiecare element – de la cel mai mic la cel mai mare – joaca un rol esential.

Bucuresti, unde esti

Avem si un documentar romanesc, regizat de Vlad Petri, care ne readuce in prim plan povestile romanilor care au fost prezenti la Revolutie, pe parcursul unui an de zile, de la primele zile ale protestelor pana in zilele referendumului pentru demiterea presedintelui. Un film despre oameni in acelasi timp impulsivi si curajosi, pierduti si devastati si despre o revolutie care devine o absurditate tragica.

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro