Premiere cinematografice in saptamana 29 iunie – 5 iulie 2018

Din punctul de vedere al premierelor din cinematografe, avem parte de o saptamana a violentei, dar si a fanteziei si a aventurii. Se lanseaza un rar film romanesc cu, despre si pentru copii, iar Benicio del Toro si Josh Brolin fac o multime de victime in continuarea lui Sicario, unul dintre thrillerele de actiune cel mai bine primite din 2015. Un documentar atasant, despre care se spune ca te face sa-ti recapeti increderea in aptitudinea oamenilor de a aprecia frumosul si ludicul, si un multipremiat film francez completeaza oferta. Iata mai jos recomandarile noastre.

Sicario: Day of the Soldado/Sicario 2: Soldado
Acum trei ani, violentul Sicario era primit cu entuziasm de public si critici, prin urmare producatorii au considerat nimerit un sequel.

Josh Brolin interpreteaza un agent federal implicat in ofensiva impotriva traficului de droguri. Pentru a submina eficienta cartelurilor atotputernice, eroul apeleaza la Alejandro (Benicio del Toro), un barbat a carui intreaga familie a fost executata de seful unui cartel. Rapirea fiicei traficantului pare sa echilibreze balanta razbunarii, dar curand Alejandro isi da seama ca fata ar putea fi oricand sacrificata in rafuiala dintre raufacatori si autoritati. Este momentul pentru o decizie care ar putea influenta soarta bataliei. Sequelul a fost primit cu mai putin entuziasm decat filmul original, dar amatorii de tensiune si violenta ar putea fi satisfacuti de conflictul de proportii dintre cele doua tabere.

Visages villages/Chipuri, locuri
Recomandat de multe premii ale publicului, acest documentar regizat de faimoasa regizoare Agnes Varda si de artistul urban JR celebreaza viata, creativitatea si ingeniozitatea. Intr-un camion dotat cu un performant sistem de printare, cei doi calatoresc prin satele franceze, fotografiaza oameni obisnuiti si infrumuteseaza fatadele cladirilor cu printuri gigant. Varda are 90 de ani, JR are 35, si amandoi vad viata cu alti ochi, iar interactiunile lor jucause si conversatiile cu „modelele” vin la pachet cu un mesaj mai mult decat entuziasmant: oricat de multe lucruri ne separa, intotdeauna exista ceva ce ne apropie.

Strajerii
Un film romanesc destinat celor mai mici spectatori, Strajerii nu prea are cu ce sa atraga publicul matur si nefamilist, dar poate fi o extrem de rara ocazie pentru ca generatiile diferite ale unei familii sa interactioneze la cinema. Aventurile unor copii aflati in tabara permite filmului sa celebreze natura salbatica, sa exploreze diferitele provocari din vietie unor copii de varste diferite. Vizionarea va fi urmata cu siguranta de multe intrebari din partea copiilor.

Au revoir la-haut/La revedere acolo sus
Aproape doua milioane de spectatori in Franta, mai multe premii si cativa actori francezi (si nu numai) pe afis recomanda aceasta ecranizare a lui Albert Dupontel dupa un roman premiat cu prestigiosul premiu Goncourt. Filmul a fost laudat pentru modul fantezist in care combina temele dificile – moartea, razboiul si marea coruptie, printre altele – cu umorul suprarealist si scenografia elaborata. Povestea incepe la sfarsitul Primului Razboi Mondial, cand un locotenent din armata franceza primeste vestea ca razboiul a luat sfarsit, dar cu toate acestea isi trimite subordonatii la lupta, consecintele fiind dezastruoase. Filmul retraseaza aventurile a doi dintre supravietuitori si aventurile lor interbelice.

sursa: cinemagia.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Massy

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro