Premiere cinematografice in saptamana 2-8 februarie 2018

Februarie incepe in forta cu sase filme. Numarul mare de premiere este explicat de faptul ca februarie ne va oferi doua hituri garantate, fiecare lansat in weekend-uri cu putina concurenta. Pana la Cincizeci de umbre descatusate si Pantera neagra, primul weekend al lunii ne ofera un numar neasteptat de mare de filme inspirate din evenimente reale (indiferent ce inseamna asta la Hollywood), dar si un asteptat debut romanesc. Iata mai jos recomandarile noastre.

All the Money in the World/Pentru toti banii din lume
Cu Ridley Scott ca regizor, trei nume mari pe afis, o nominalizare la Oscar si o controversa gigantica legata de inlaturarea lui Kevin Spacey din film la cateva luni inainte de premiera, All the Money in the World este clar cea mai titrata premiera a saptamanii. Aflam ce se intampla cand nepotul miliardarului J.

Paul Getty (Christopher Plummer) este rapit si, pentru returnarea sa in sanul familiei, rapitorii cer o rascumparare generoasa. Pica pe umerii mamei celui rapit, Gail (Michelle Williams) sa-l convinga pe Getty sa plateasca, doar ca acesta refuza cu indarjire. Un film care discuta doua perspective asupra lumii, cu Mark Wahlberg in rolul omului de incredere al lui Getty si surprinzator aliat al mamei.

12 Strong/Cei 12 invincibili
Inspirat de evenimente petrecute in realitate si relatate in cartea lui Doug Stanton „Horse Soldiers”, filmul ni-l arata pe Chris Hemsworth in rolul capitanului Mitch Nelson, liderul unei unitati de 12 soldati care este trimisa sa infrunte fortele talibane in Afganistan imediat dupa evenimentele de la 11 septembrie.

loading...
Pentru Mitch si soldatii sai, misiunea este „cea mai importanta din lumea libera” (orice o insemna asta), iar abordarea ar trebui sa fie evidenta inca din trailer: este o modalitate a Hollywood-ului de a repeta inca o data ca americanii au intotdeauna dreptate.

Proud Mary – Asasina
Dupa ce am vazut-o pe Charlize Theron kicking ass in Atomic Blonde, o putem vedea acum pe Taraji P. Henson intr-un rol similar. Din pacate inca din trailer filmul pierde puncte importante la stil, efecte speciale, atmosfera si carisma a protagonistei, iar cronicile nu s-au grabit deloc sa contrazica aceasta prima impresie. Abordarea din Proud Mary este diferita, in sensul ca asasina isi va descoperi instinctele materne atunci cand o misiune a ei lasa un baiat orfan.

Soldatii. Poveste din Ferentari
Ce se intampla cand un antropolog (Adrian Schiop) se muta in Ferentari ca sa studieze fenomenul manele pentru o teza de doctorat si incepe o relatie cu un fost puscarias rom (Vasile Pavel-Digudai)? Nu spunem, pentru ca vrem sa vezi acest film extrem de atipic pentru cinema-ul nostru si una din extrem de rarele povesti LGBT asumate cu varf si indesat si prezente in cinematografe. O explorare a diferentelor dintre doua lumi, fiecare cu propriile reguli, Soldatii este o experienta cinematografica inedita.

The Death of Stalin/Moartea lui Stalin
O abordare extrem de personala si ireverentioasa a evenimentului care a schimbat Rusia o data pentru totdeauna, moartea lui Stalin, acest film al lui Armando Iannucci (Veep, In the Loop) arata luptele de palat si birocratia sufocanta ce apare atunci cand puterea este concentrata in mainile unui singur om. Filmul a fost, evident, interzis in Rusia, dar a fost intampinat cu entuziasm oriunde altundeva pe glob, fiind deja considerat unul dintre cele mai citabile filme recente.

Jason Isaacs apare in rolul lui Gheorghi Jukov, important reprezentant al armatei ruse. Cu Moartea lui Stalin, scotianul Iannucci isi reconfirma eticheta de geniu al satirei muscatoare si ar fi o idee sa dai o sansa filmului macar pentru elementul comic, daca nu pentru cel politic.

The Star/Primul Craciun
Cei mai mici spectatori s-ar putea distra de minune la aceasta animatie ce repovesteste evenimentele din jurului nasterii lui Iisus, din perspectiva animalelor care ii insoteau pe Iosif si Maria spre Nazareth. Distributia plina de nume mari ii cuprinde pe Oprah Winfrey, Tracy Morgan si Tyler Perry in rolurile a trei camile, iar filmul se poate lauda cu un nou single al lui Mariah Carey pe coloana sonora.


sursa: cinemagia.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Micula Alexandra Aida

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro