Premiere cinematografice in saptamana 8 – 14 ianuarie

Comedie, film biografic, film european, horror si o productie cu mari sanse la premiile Oscar: acest weekend practic nu lasa niciun gen cinematografic neacoperit.Afla ce-i de vazut pe marile ecrane in acest weekend!
filme

THE FOREST
Nu exista natie mai exotica si mai priceputa la explorarea genului horror decat Japonia, iar acest film american cu Natalie Dormer in rolul principal se foloseste de unul dintre cele mai celebre locuri din Tara soarelui rasare, padurea Aokigahara, salas al demonilor in mitologia japoneza si locul unde zeci de oameni ajung anual pentru a se sinucide.

loading...
In acest horror supranatural o intalnim pe Sara, o tanara aflata in cautarea surorii ei gemene, disparuta fara urma. Desi toata lumea o avertizeaza sa nu se abata de la cararile padurii, Sara se va aventura in mijlocul acesteia, devenind tinta a furiei spiritelor celor care au murit aici.

THE DANISH GIRL
Putine sunt filmele mai discutate si analizate decat acest biopic regizat de Tom Hooper dupa Discursul regelui si Mizerabilii. Analistii de la Hollywood il considera unul dintre filmele cu cele mai mari sanse la Oscar 2016, chiar daca cronicile nu sunt in totalitate pozitive (coeficient 71% pe Rottentomatoes), iar cinefilii nu s-au grabit sa-i ofere punctaje maxime (rating de doar 6,5 pe Imdb). Povestea inspirata partial din experientele artistilor Einer (Eddie Redmayne) si Gerda Wegener (Alicia Vikander) ne arata cum Einer a devenit un pionier transgender cand, in anii ’30, se transforma in Lili Elbe.

DADDY’S HOME
Este posibil ca aceasta comedie cu Will Ferrell si Mark Wahlberg (la o noua colaborare dupa un film care noua ne-a placut, The Other Guys) sa urce pe prima treapta in topul incasarilor in acest weekend. Cei doi actori nu se indeparteaza de stilul care i-a facut celebri, primul interpretandu-l pe Brad, un tata vitreg care se chinuie sa se apropie de cei doi copii ai noii sale sotii. Cand tatal natural al acestora, Dusty, apare in peisaj, lupta pentru popularitate se transforma intr-o confruntare a orgoliilor, cei doi adulti nedandu-se inapoi de la nimic pentru a le dovedi odraslelor care-i mai tare. Vor afla ei ca afectiunea copiilor se castiga altfel?

JOY
Un film care ne-a adus aminte de unul dintre subiectele examenului de Creativitate de la Facultatea de Jurnalism: o lista cu cele mai utile inventii minore ale secolului 20. Pe langa stergatoarele de parbriz, telecomanda si multe altele, am fi pus si mopul nelipsit din majoritatea gospodariilor (autorul acestor randuri nu dispune de asa ceva). Filmul lui David O. Russell ne-o arata pe Jennifer Lawrence in rolul lui Joy Mangano, cea care, mama singura aflata intr-un punct de cotitura al vietii, inventeaza mopul „minune” (care se stoarce singur) in 1990. Este punctul de pornire al unei extraordinare cariere de antreprenor si o dovada ca, atunci cand lucrurile nu sunt foarte roz, o schimbare de perspectiva te poate impinge pe calea cea buna.

QUEEN AND COUNTRY
O continuare a apreciatului Hope and Glory, filmul lui John Booman nominalizat la Oscarul pentru Cel mai bun film in 1988, Pentru regina si tara descrie evenimente din viata regizorului de pe cand, la 18 ani, se pregatea pentru a participa la Razboiul din Coreea. Realizat in Romania, filmul prezinta dulce-amar o prima poveste de dragoste, dar si absurdul razboiului si nostalgia vietii cazone. Lansat la Cannes, in competitia Quinzaine des Realisateurs, Pentru regina si tara e acea premiera speciala pe care rar ai ocazia de a o vedea pe marile ecrane din Romania.


sursa: cinemagia.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Novac Micolic

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro