Premiere cinematografice in saptamana 18 – 24 martie

Sase premiere ne asteapta weekend-ul acesta pe ecrane. Avem animatie hiper-asteptata, doua filme de actiune (din care unul cu o eroina in prim-plan), un scandalos film de la Cannes, o atasanta poveste de Dragoste din Islanda si film romanesc selectat la Berlinala. Chiar ca este o saptamana cu premiere pe toate gusturile. Afla-ne mai jos recomandarile.
filme

LONDON HAS FALLEN
Actiunea isi reintra in drepturi cu ajutorul acestui sequel la Olympus Has Fallen. Gerard Butler si Aaron Eckhart sunt din nou agentul Mike Banning si, respectiv, presedintele SUA, Benjamin Usher, dar de aceasta data dezastrul are loc in capitala Angliei.

loading...
Dupa ce un atac dezastruos ucide cinci dintre marii lideri politici prezenti la „cel mai protejat eveniment”, Banning este singura sansa de supravietuire a presedintelui SUA. Si cand antagonistul ameninta ca, de indata ce il va prinde pe Asher, il va ucide lent, transmitandu-i supliciul in direct, devine clar ca fortele trimise in urmarirea celui mai puternic politician de pe Terra sunt impresionante. Criticii nu au apreciat filmul, dar cu siguranta acesta va avea succes in Romania, unde publicul pare sa adore exploziile si adrenalina.

LOVE 3d
Gaspar Noe a luat lumea prin surprindere cu scenele explicite de sex filmate 3D. Selectat la Cannes anul trecut si interzis minorilor de comisia de rating a CNC, Love arata ce se intampla cand Murphy (Karl Glusman), un american stabilit la Paris, intra intr-o relatie cu Elektra, o tanara instabila. Un experiment sexual va avea urmari nebanuite pentru cei doi. Filmul a polarizat reactiile dupa lansarea de la Cannes, unii critici laudand puritatea investigatiei amoroase a regizorului, iar altii acuzandu-l pentru superficialitatea metodelor de „agatare” a publicului.

ILEGITIM
Filmul lui Adrian Sitaru, realizat fara bani de la Centul National al Cinematografiei, a impresionat cu o selectie la Festivalul International de Film de la Berlin, in februarie. Povestea gemenilor Sasha (Alinga Grigore) si Romeo (Robi Urs), care au si o relatie sexuala, devine punctul de pornire al unui studiu al societatii din ziua de azi. Cronica Cinemagia spune ca Ilegitim este nu despre incest, ci mai degraba „despre dragoste, despre familie, despre decizii si principii si, mai ales, despre ceea ce ne face sa ignoram tabuurile societatii. Despre cum aceste tabuuri sunt extrem de usor de discutat atunci cand nu ne privesc direct si despre cum analiza devine mai complicata atunci cand destinul ne impinge, spre disperarea noastra, in centrul problemei.”

FUSI
Cine ar fi crezut ca din Islanda cea inghetata ar putea veni o poveste in stare sa-ti incalzeasca sufletul? „Iti multumesc ca nu m-ai omorat”, ii spune simpatica Sjofn lui Fusi (Gunnar Jonsson), muntele de virginitate titular, dupa ce acesta o duce acasa cu masina in crivatul islandez. Este inceputul trezirii pentru cvadragenarul Fusi, care inca locuieste cu parintii si este, din cauza dimensiunilor, respins de societate. Un film sensibil, despre cum o minune poate face soarele sa rasara si pe strada noastra, desi ne-am obisnuit doar cu ploile si furtunile.

KUNG FU PANDA 3
Rotofeiul si mancaciosul Po este fara indoiala starul weekend-ului. Primita bine de critici, animatia are o premisa cel putin interesanta: dupa ce il intalneste pe tatal sau (Bryan Cranston), Po ajunge intr-un sanctuar al ursilor panda, unde are parte de provocari din cele mai neasteptate. In acelasi timp, Kai, un spirit stravechi, incepe sa terorizeze China, furand puterile maestrilor kung fu. Ai ghicit: numai Po va putea salva situatia, dar pentru asta va avea nevoie de ajutorul noii sale familii, ai carei membri neindemanatici vor trece printr-un antrenament iesit din comun pentru a face fata periculosului antagonist.

MOMENTUM
Olga Kurylenko isi incearca din nou puterile cu exploziile si urmaririle in acest film de actiune despre Alex, o hoata a carei viata este data peste cap cand isi dezvaluie identitatea in timpul unui jaf. Obligata sa ajute autoritatile, Alex se va trezi prinsa la mijloc intr-un joc mortal si va avea nevoie sa-si foloseasca din plin abilitatile letale pentru a scapa cu viata.


sursa: cinemagia.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Novac Micolic

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro