Premiere cinematografice in saptamana 19-26 august

Patru premiere ne asteapta pe marile ecrane, intr-un weekend care pare sa multumeasca mai toate gusturile.
filme

WAR DOGS
Un film care le-ar putea ramane romanilor in memorie si pentru ca o parte semnificativa din scene au fost filmate la noi in tara cu actori romani precum Gabriel Spahiu in roluri consistente.

Cu un subiect similar superhitului Lupul de pe Wall Street (295.000 de spectatori in 2014), Tipii cu arme arata ce se intampla atunci cand doi tineri de 20 si ceva de ani gasesc o chichita in sistemul de aprovizionare a armatei SUA cu arme de foc. Filmul lui Todd Phillips sufera din cauza lungimii, dar nu-i lipsesc umorul si momentele tensionate, chiar daca i-ar putea surprinde pe unii spectatori cu abordarea amorala a modului in care se poarta razboaiele in acest moment.

BEN HUR
Un film care poate ar fi beneficiat de mai multa atentie in perioada sarbatorilor de Pasti, Ben-Hur spune povestea eroului titular, un print evreu tradat de un apropiat si ajuns sclav pe galerele romane. Timur Bekmambetov (Wanted) isi foloseste excelentul simt vizual pentru a revitaliza aceasta poveste atat de cunoscuta, iar rezultatul i-a nedumerit pe criticii americani.

loading...
In rolul titular il vedem pe Jack Huston, un actor de care cu siguranta vom mai auzi, in timp ce rolul negativ, cel al tradatorului Messala, este jucat de Toby Kebbell, specialistul interpretarilor motion capture (Durotan din Warcraft, Koba din Planeta maimutelor) vazut in carne si oase in rolul antagonistului Victor van Doom din Fantastic 4.

PROFESORUL DE VIOARA
Laudat ca unul dintre cele mai motivationale filme ale anului trecut, Profesorul de vioara a fost proiectat in inchiderea festivalului de la Locarno si s-a bucurat de succes si la debutul sau in Romania, in cadrul festivalului Transilvania. In centrul atentiei este Laerte, un violonist care se blocheaza la proba data pentru orchestra simfonica din Sao Paolo. Cu visul interpretarilor pe cele mai mari scene ale lumii spulberat, Laerte ajunge profesor de vioara intr-o scoala din cea mai mare favela a Braziliei. Este un loc al violentei, dar si al talentului neslefuit, iar Laerte isi va da curand seama ca ceea ce i se parea o fundatura ar putea fi cutremurul care sa-i repuna viata pe picioare.

PETE’S DRAGON
Faptul ca acest film 3D este adus pe ecrane exclusiv in versiune dublata arata ca publicul-tinta este format mai ales din copii. O ocazie foarte buna pentru a petrece timp la cinema in familie, filmul lui David Lowery arata ca producatorii nu au precupetit niciun cent pentru efecte speciale cat mai spectaculoase, iar povestea ar putea sa-i emotioneze atat pe cei mari, cat si pe cei mici. Cand Grace (Bryce Dallas Howard) si Jack (Wes Bentley) il gasesc pe micul Pete in padure ei presupun ca de sase ani pustiul a supravietuit singur in mijlocul naturii ostile. Dar curand vor afla ca adevarul e putin mai complex decat atat, iar filmul va ajunge sa puna in contrast lumea civilizata cu misterele, magia si salbaticia naturii.


sursa: cinemagia.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Novac Micolic

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro