Premiere cinematografice in saptamana 11 – 18 noiembrie

Este weekend-ul in care toate cele trei filme au in centrul atentei actrite celebre de la Hollywood, ele avand impreuna nu mai putin de 26 de nominalizari la Oscar si trei statuete castigate.
filme

ARRIVAL
Unul dintre cele mai relevante SF-uri aparute pe marile ecrane in ultimii ani, Arrival i-ar putea dezamagi nejustificat pe cei care se asteapta sa vada un alt Ziua Independentei, cu care inteligentul film al lui Denis Villeneuve impartaseste o importanta parte a premisei: 12 gigantice nave extraterestre aterizeaza in diverse puncte de pe glob. Daca Emmerich foloseste premisa pentru o conflagratie globala, Villeneuve merge intr-o cu totul alta directie, concentrandu-se pe eforturile specialistei in lingvistica Louise Banks (Amy Adams) de a lega o conversatie cu vizitatorii.

Dar degeaba stii chineza, farsi si alte zeci de limbi daca dialogul se poarta cu cineva care nu impartaseste niciun concept uman. Faptul ca de deznodamantul conversatiei poate depinde soarta omenirii ridica foarte mult miza, dar si greutatea de pe umerii eroinei.

Florence Foster Jenkins
Anul trecut productia franceza Marguerite, inspirata de viata aceleiasi Florence, era selectata in competitia festivalului de la Venetia, iar acum le vine randul lui Meryl Streep si Stephen Frears sa spuna amuzanta, dar si emotionanta poveste a newyorkezei instarite, patroana a artelor, care viseaza sa cante pe scene prestigioasei Carnegie Hall desi talentul nu o ajuta deloc.

loading...
Incurajata de amici si cunostinte, unii din interes, altii pentru a-i menaja sentimentele, binevoitoarea Florence isi va vedea visul implinit, dar nu fara aventuri si situatii imposibile. Interpretata foarte convingator de Meryl Streep, Florence i-ar putea aduce actritei a 20-a nominalizare la Oscar.

SHUT IN
Cu un trailer inselator, filmul ne-o arata pe Naomi Watts in rolul lui Mary Portman, o experta in psihologie infantila a carei viata a fost distrusa de un accident de masina ce i-a ucis sotul si i-a lasat fiul paralizat (Charley Heaton din Stranger Things). Izolata intr-un casa de tara unde nu face altceva decat sa-si ingrijeasca fiul, Mary are parte de o revenire la viata atunci cand il trateaza pe micul Tom (Jacob Tramblay, pustiul din Room), un baiat ai carui parinti au murit. Dar o furtuna cumplita, epuizarea si singuratatea vor avea curand efect asupra eroinei.


sursa: cinemagia.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Novac Micolic

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro