Premiere cinematografice in saptamana 18- 25 noiembrie

Simti ca se apropie sfarsitul anului cand se reactiveaza unele dintre cele mai populare francize din toate timpurile, dar si cand in cinematografe isi fac loc filme selectate si premiate la cele mai mari festivaluri din lume sau titluri cu sanse la Oscar.
filme

NOCTURNAL ANIMALS
Dupa ce acum sapte ani impresiona cinefilii cu debutul sau in lungmetraj, A Single Man, designerul Tom Ford isi reconfirma talentul de regizor cu acest film laureat cu Marele premiu al juriului la festivalul de la Venetia.

Amy Adams, pe care o poti vedea pe ecrane si in excelentul SF Arrival/Primul contact, e Susan, proprietara unei galerii de arta, a carei viata este data peste cap cand fostul sot (Jake Gyllenhaal) ii dedica un roman, un thriller violent. Susan interpreteaza gestul ca pe o amenintare mascata, dar nu se poate abtine sa nu citeasca romanul, intrand in joc. Cu o distributie plina de nume mari, filmul este considerat una dintre cele mai reusite vizual premiere ale anului.

FANTASTIC BEASTS AND WHERE TO FIND THEM
J.K. Rowling debuteaza ca scenarist cu acest fantasy care ne invita din nou in universul Harry Potter. Este o experienta placuta, ajutata de o tehnologie 3D folosita inspirat si de un mesaj pacifist.

loading...
Povestea lui Newt Scamander (Eddie Redmayne), vrajitor si magizoolog britanic ajuns la New York cu o valiza plina de creaturi extraordinare, reuseste sa combine efectele speciale si elemente deja familiare din universul Harry Potter pentru a discuta despre rasism si xenofobie. Pentru cine vrea sa fie atent la aceste detalii, caci altfel aventurile lui sunt oricum pline de ritm si imprevizibil. O idee mai putin atasant decat filmele Harry Potter, Animale fantastice ar putea recupera in sequel, in care, spun zvonurile, ar putea aparea un Albus Dumbledore tanar…

THE HANDMAIDEN
Lansat in luna mai in competitia festivalului de la Cannes si intrat atunci si in cursa pentru premiul Queer Palm, acordat de festival productiilor ce discuta teme LGBT, noul film al sud-coreeanului Park Chan-wook este considerat un succes mai ales din punct de vedere vizual. Povestea ne poarta in prima jumatate a secolului trecut, in Coreea de Sud aflata sub ocupatie japoneza. O hoata de buzunare este angajata de pretendentul la mana unei bogate japoneze sa devina slujnica acesteia si sa-l ajute in planurile sale de a o inchide intr-un azil de nebuni dupa ce ii devine sotie. Filmul este inspirat de romanul Fingersmith al autoarei galeze Sarah Waters.

INIMI CICATRIZATE
Recompensata cu Premiul special al juriului la festivalul de la Locarno, aceasta adaptare libera dupa scrierile lui Max Blecher impresioneaza cu experientele extreme ale personajului principal: tanarul Emanuel (Lucian Teodor Rus) ajunge in anul 1937 intr-un sanatoriu unde i se confirma ca e bolnav de tuberculoza osoasa. Necrutatoarea boala i-a macinat deja cinci vertebre condamnandu-l ori la paralizie, ori la un tratament ce seamana mai degraba cu tortura. Daca pe altii diagnosticul i-ar infrange, pe Emanuel il face sa persevereze: tanarul accepta tratamentul si devine prizonierul unui apasator corset de ghips, obligat sa-si petreaca tot timpul la orizontala, in pat. Dar regizorul Radu Jude arata ca nici in aceste conditii dezumanizante sansele la fericire nu dispar.

SNOWDEN
Oliver Stone, un regizor antrenat in demascarea si satirizarea tarelor societatii americane, il distribuie pe Joseph Gordon-Levitt in rolul lui Edward Snowden, una dintre cele mai mari celebritati media ale momentului. Filmul descrie interesantul itinerariu al acestuia, de la soldat la angajat CIA si, ulterior, la demascator al sistemului de supraveghere in masa generalizat folosit de agentie. Construit ca un thriller, filmul te poate invata ca orice tastezi pe un laptop poate fi inregistrat de autoritati si, daca e cazul, folosit impotriva ta.


sursa: cinemagia.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Novac Micolic

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro