Premiere cinematografice in saptamana 13 – 19 ianuarie

Este una dintre acele saptamani fara titluri mari, in care ne asteptam ca romanii sa nu se inghesuie in cinematografe. Cu toate acestea, doua titluri premiate la doua mari festivaluri, o comedie franceza si cel mai recent film al lui Ben Affleck formeaza o lista de posibilitati dedicata celor care nu vor sa vada doar action-uri violente la cinema.

LIVE BY NIGHT
Avand in vedere concurenta, acest film scris, regizat si produs de Ben Affleck are toate sansele sa urce pe prima treapta in topul incasarilor in acest weekend. Affleck joaca si rolul principal, cel al lui Joe, in aceasta poveste de partea gresita a legii, in timpul Prohibitiei americane.

O aventura cu amanta (Sienna Miller) unui gangster influent va fi punctul fara de intoarcere pentru Joe, care se va trezi implicat in traficul cu bauturi spirtoase din Florida, unde isi construieste un adevarat imperiu. Live by Night nu a fost intampinat de cronici foarte elogioase, cei de la Variety scriind ca e „fantoma unui film excelent: toate piesele sunt acolo, dar in timp ce il vezi iti dai seama ca nu e suficient”.

Jackie
Mult mai bine primit a fost acest film biografic despre cele mai crunte zile din viata lui Jacqueline Kennedy, cea mai populara prima doamna a Statelor Unite. Debutul in limba engleza al regizorului chilian Pablo Larrain ne arata o Natalie Portman foarte dedicata in rolul titular, cu o interpretare ce o claseaza pe primul loc in topul sanselor la Oscarul pentru Cea mai buna actrita in rol principal. O vedem pe eroina in zilele imediat urmatoare asasinarii presedintelui John F. Kennedy, cand lui Jackie, innebunita de durere dupa pierderea violenta a sotului, i se arata practic usa Casei Albe.

loading...
Un film dificil, care in Romania ar putea impresiona mult mai putin decat in Statele Unite.

Aterizare fortata
Francezii dau tonul distractiei la cinema in 2017 (citeste aici un articol despre cele cateva zeci de comedii asteptate pe ecrane anul acesta), cu o comedie despre un politist de frontiera (Ary Abittan) care crede ca cea mai recenta misiune a sa, extradarea lui Akim, un infractor, e floare la ureche. Din pacate hazardul e gata sa-i joace feste politistului, iar confundarea sa cu un terorist si disperarea lui Akim de a evada vor deveni motorul unor amuzante aventuri.

The Salesman
Castigator al premiilor pentru Cel mai bun scenariu (Asghar Farhadi) si Cel mai bun actor (Shahab Hosseini) la festivalul de la Cannes, acest film iranian arata din nou, dupa A Separation, ca Farhadi este maestrul crizelor provocate de micile lovituri imprevizibile ale destinului. Cuplul de actori Emad (Hosseini) si Rana (Taraneh Alidoosti), care joaca intr-o punere in scena a piesei Moartea unui comis voiajor, este nevoit sa se mute intr-o casa noua. Doar ca trecutul fostei locatare a apartamentului va avea efecte neasteptate asupra vietilor celor doi.


sursa: cinemagia.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Novac Micolic

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro