Premiere cinematografice in saptamana 20-27 ianuarie

Avem de-a face cu o saptamana completa: action plin de efecte speciale, o atasanta drama de familie, o comedie romaneasca foarte asteptata, dar si un film european premiat la un festival de categorie A. Iata mai jos recomandarile noastre.

xXx: THE RETURN OF XANDER
Inca o franciza la care Vin Diesel decide sa se intoarca, dupa Furios si iute. Fara indoiala ocupantul primului loc in topul incasarilor de saptamana viitoare, aceasta aventura in care verosimilul fuge din calea spectaculosului ne-a frapat si pentru ca nu a avut o proiectie de presa.

In lumea criticilor de film, acesta este aproape intotdeauna semn rau (la fel si atunci cand se organizeaza proiectie de presa, dar trebuie sa semnam o hartie care ne interzice sa publicam cronica inainte de premiera). Indiferent de „rautatile” din cronici, cu siguranta amatorii de film de actiune se vor inghesui in cinematografe in speranta ca Xander Cage va semana cat mai mult cu Dom Toretto.

LION
Bazata pe evenimente petrecute in realitate, aceasta poveste a unei regasiri aparent imposibile are toate sansele sa te emotioneze. In anii ’80, micul Saroo (Sunny Pawar) adoarme intr-un tren si este purtat fara oprire zeci de ore, pana la Calcutta. O multime de aventuri il asteapta pe micul Saroo aici, dar totul pare a se termina cu bine cand pustiul este adoptat de un cuplu australian (Nicole Kidman si David Wenham).

loading...
Cand totul pare a se aranja perfect in viata lui Saroo (Dev Patel), acum ajuns la maturitate, amintirea fetelor mamei si fratelui sau, Gaddu, trezita de gustarea desertului favorit din copilarie, il fac pe erou sa devina obsedat de gasirea celor dragi. Cum va proceda el poti vedea in acest poate cel mai emotionant film al inceputului de an.

Statele unite ale iubirii
Premiata anul trecut cu Ursul de Argint pentru Cel mai scenariu la festivalul de la Berlin, aceasta drama poloneza exploreaza evenimente petrecute la inceputul anilor ’90, cand Polonia trecea prin aceleasi schimbari ca si Romania. Observam tumultul social, entuziasmul extraordinar, dar si nesiguranta viitorului prin intermediul povestilor a patru femei si al incercarilor lor romantice.

6,9 pe scara Richter
Vara trecuta noua comedie a lui Nae Caranfil a deschis festivalul Transilvania, reusind sa atraga la o proiectie extraordinara mai bine de 3.000 de oameni, dovada ca regizorul lui Filantropica ramane in continuare printre numele populare ale cinema-ului romanesc. 6,9 pe scara Richter este o comedie care s-ar putea bucura de o buna primire din partea publicului, pentru ca infatiseaza potentialul comic al eternului tango masculin-feminin, al problemelor de familie si al situatiilor de criza de la serviciu. Vecini, sefi, cutremure, amante, taximetristi, quid pro quo-uri, suse si rasturnari de situatie, toate isi fac aparitia la un moment dat in poveste, spre bucuria publicului care carteste impotriva minimalismului Noului Val si ramane indiferent la premiile luate de acesta pe glob.


sursa: cinemagia.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Novac Micolic

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro