Premiere cinematografice in saptamana 10 – 16 martie

Este o saptamana ce are toate sansele sa-i satisfaca pe cinefili, indiferent de preferintele lor. Avem blockbuster cu buget mare (si un protagonist inca si mai mare), castigatorul Oscarului pentru Cel mai bun film, castigatorul trofeul Palme d’Or de anul trecut si o comedie. Iata mai jos recomandarile noastre.

MOONLIGHT
Un titlu care se afla pe buzele tuturor dupa ce a castigat, intr-un mod care altadata ni s-ar fi parut inimaginabil, Oscarul pentru Cel mai bun film.

Notorietatea obtinuta dupa triumful de la gala Oscar cu siguranta va ajuta ca un numar mai mare de oameni sa afle povestea lui Chiron, personajul principal, dar in acelesi timp aceasta deturneaza atentia, cu discutiile despre cat de corecta politic a fost decizia membrilor Academiei, de la mesajul primar al filmului. „Vine o vreme cand trebuie sa decizi cine vrei sa fii. Nu poti lasa pe nimeni sa decida pentru tine”, spune unul din personajele filmului, lansand o provocare pentru fiecare dintre noi, indiferent de rasa, religie si orientarea sexuala. Moonlight ar trebui vazut mai degraba pentru acest mesaj decat pentru succesul de la Oscaruri.

KONG: SKULL ISLAND
Blockbusterul este al doilea film din franciza MonsterVerse, in care studiourile Legendary exploreaza aventuri interconectate ale celor mai mari protagonisti vazuti vreodata pe marile ecrane.

loading...
Probabil ca prima referinta a romanilor in ceea ce priveste premiera de vineri este King Kong-ul lui Peter Jackson, dar trebuie sa spunem de la inceput ca abordarea din Skull Island este foarte diferita. Cu actiunea avand loc in 1974, cand Statele Unite isi asuma in sfarsit pierderea Razboiului din Vietnam, Skull Island este gandit ca un film de razboi (una dintre referinte ar fi Apocalypse Now) care ofera mai mult decat confruntari intre creaturi gigant. Spectaculos si palpitant, filmul lasa deoparte si tragismul ecranizarilor anterioare, in care Jessica Lange sau Naomi Watts formeaza legaturi cu personajul titular.

I, DANIEL BLAKE
Abonat la premiile festivalului de la Cannes inca din 1979, cand castiga un premiu FIPRESCI cu Black Jack, maestrul filmului social Ken Loach castiga al doilea Palme d’Or al carierei (dupa The Wind That Shakes the Barley, din 2006) cu I, Daniel Blake. Aflam povestea personajului titular (interpretat de Dave Johns), un tamplar de varsta a treia care, dupa un atac de cord, are nevoie de asistenta sociala. Filmul se concentreaza pe lupta omului simplu cu un sistem depersonalizat si impovarat de reguli, sistem care nu ezita sa condamne persoane lipsite de putere la statutul de paria, daca aceste reguli nu sunt respectate. I, Daniel Blake a fost etichetat drept unul dintre cele mai puternice, emotionante, dar si motivatoare filme ale anului trecut.

ALIBI.COM
Echipa din spatele filmelor Babysitting si Babysitting 2 se intoarce in atentie cu o noua comedie ireverentioasa. Philippe Lacheau, care intre timp a devenit unul dintre cele mai prolifice nume ale genului in Franta, il interpreteaza pe Greg, patronul companiei Alibi.com, gata sa le ofere clientilor sai alibiuri inspirate pentru ca acestia sa evadeze din sanul vietii de familie. Evident, o astfel de ocupatie este cel mai fertil teren pentru situatii neprevazute, iar lucrurile se complica si mai mult cand Greg incepe o relatie cu frumoasa Flo, fara sa stie ca e fiica unuia dintre clientii sai. O comedie in care diverse parti ale corpurilor protagonistilor sunt ranite in fel de fel de moduri.

sursa: cinemagia.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Novac Micolic

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro