Ce amintiri are Dana Rogoz de Paste. Divortul parintilor si cererea in casatorie

Ce amintiri are Dana Rogoz de Paste. Sarbatoarea ii aduce aminte vedetei de momente vesele si triste, deopotriva.

Dana Rogoz si-a deschis sufletul. Vedeta, care s-a facut remarcata in showbiz-ul romanesc inca de pe vremea cand o interpreta pe Abramburica intr-o emisiune pentru copii, a vorbit deschis despre lucrurile care s-au intamplat, de-a lungul timpului, in viata ei, in ziua sfanta de Paste.

„Cand vine Pastele mereu ma gandesc la…
divortul parintilor – s-a intamplat chiar in seara de Paste ca eu si fratii mei sa fim trimisi in camera din fund, ca mama si tata sa ramana in sufragerie, ca ei sa ia decizia si mai apoi sa ne dea vestea. Si mama plangea langa masa de Paste, pe care ramasesera resturile unei petreceri de la care tocmai plecasera invitatii.

cererea in casatorie – Radu se chinuise toata seara sa gaseasca un loc bun in Praga, unde sa parcheze rulota proaspat cumparata. L-a gasit pe marginea apei, de unde se vedea celebrul pod luminat si unde era liniste. S-a asezat in fata mea si mi-a vorbit. Eu stateam pe bancheta mea, el pe a lui, iar intre noi ramasese masuta de rulota. Reuseam totusi sa stam imbratisati, plangand in hohote, deasupra ei. Eram uniti.

lumanarile de la belgieni – rosii, groase, care nu se stingeau nici cand fugeam pe drumul de la biserica, spre casa, imbracati in hainele noi primite de la mama. Eu si fratii mei eram in fata, iar ea, din spate, ne zambea mandra. Drumul ala a fost unul dintre cele mai fericite din viata mea. Lumanarile, prinse intre ele cu niste cleme albe de plastic, s-au topit si au patat fata de masa”, a spus Dana Rogoz, care este mamica unui baietel.

„abracadabra – emisiunea a inceput la Pro intr-o zi de Paste, asa ca ziua Abracadabra se sarbatoarea in fiecare an cu iepuri vii in brate. Fredonez cantecul: “Abracadabra a crescut mare,/ Si ani in goana au zburat,/ Abracadabra la sarbatoare/ E darul nostru minunat” si ma gandesc la Geo, la Mica, la Radu, la Ducu, la Iulia, la Marian, la Ruxandra. La Mica.

Vlad in multimea din fata bisericii – dormind in carut, plangand cand vorbeste preotul, uimit cand se canta. A ajuns acasa si se joaca pana adoarme cu oua de prepelita vopsite rosii.

loading...
concursul de spart oua – ne alegeam oul favorit inca de cand era alb si o invinovateam intotdeauna pe mama in caz ca se spargea in timpul fierberii. “Nu dai pe mijloc”. “Nu e corect”. “Era randul meu”. “Pai tot cu fundul.” “L-ai tinut prost”. “Ala e de tara, are coaja mai tare”. “Asta mic e campionul”. “Asta se pastreaza”. “O sa puta in casa cand se va sparge”.

moartea lui tata – plecase in Apuseni sa sarbatoreasca Pastele cu prietenii iubitei sale. Glumea la telefon ca si-a luat cazare langa satul Rogoz si ca receptionistul a ramas pasiv cand i-a spus: “A venit un fiu al satului”. Urcase pe munte. Dansase in hora cu strainii de la pensiune. Era fericit si putin obosit. Duminica, la fix o saptamana de la Paste, s-a oprit in Valcea pe drumul spre casa sa isi faca analizele. Urmatoarea duminica asteptam oamenii la priveghi.

preoti – eram mica si imi placea sa trec pe sub masa. Stateam in coada si eram stresata de seria de intrebari a preotului ce va urma, cu mama langa. Mama: “Sa nu minti.” Mai tarziu, aceeasi serie de intrebari in fata preotului de la Susani, cu Adela langa. Preotul ma intreaba ceva, raspund, imi spune ca mint. Ma spovedeste. La biserica de langa casa, preotul incepe slujba spunand ca daca plecam imediat dupa ce luam lumina, degeaba am venit. Ma uit la Radu, Vlad in brate plangang, luam lumina si plecam.

ceapa verde – la masa de Paste de la tata se reia discutia ca eu mananc prea multa ceapa verde. Cioarba e buna, merge cu o ceapa verde. Drobul e bun, merge cu o ceapa verde. Andrei nu se atinge de nimic altceva, decat de niste oua umplute. Radu bea Cola. De la televizor se aud desene animate.

mama facand improvizatii culinare – am intrat in sufragerie si mama ne-a intampinat extrem de mandra cu o piftie albastra. Ii ramasese vopsea si pentru niste prajituri, un fel de Alba ca Zapada Albastra. Oua vopsite altfel decat toti vecinii. Decorate cu altfel de frunze, culese de mine din curtea blocului, in altfel de ciorapi, in altfel de vopsea, pusa in altfel de conserve, toate asezate pe jos in bucatarie. Miroase bine. Chiar mama, mai stii foitele cu pete colorate in care imbracai oule ca sa iasa patate in toate culorile? Mi s-a facut dor.

Asta e Pastele meu. Va doresc, cu aceeasi sinceritate, sa adunati amintiri frumoase anul acesta. Paste Fericit”, a povestit Dana Rogoz, care este casatorita, pe blogul sau.

sursa: libertatea.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro