Premiere cinematografice in saptamana 7-13 aprilie

La inceputul lunii recomandam cinci filme de vazut in aprilie, comentand ca cinematografele se pot baza pe un singur titlu, Furios si Iute 8, ca sa se asigure ca incasarile lunare nu sunt cele mai slabe din acest an. Doua dintre aceste filme se lanseaza astazi, insotite de un film sud-american despre maturizare si implinirea visurilor. Iata mai jos recomandarile noastre.

Power Rangers
Este doar unul dintr-o serie de titluri populare la sfarsitul mileniului trecut si resuscitate de marile studiouri de la Hollywood.

Dupa ce saptamana trecuta vedeam Ghost in the Shell, iata ca acum ii intalnim pe cei cinci adolescenti neadaptati care isi vor descoperi menirea devenind Power Rangers, o echipa de eroi ce ar trebui sa lupte impotriva celor mai vajnici inamici ai vietii. Chiar daca sufera din cauza scenariului previzibil si a unei povesti pe care am mai vazut-o, in diverse alte forme, pe marile ecrane, Power Rangers se salveaza cu ajutorul unui mesaj ce sustine altruismul si spiritul de echipa in detrimentul individualismului atat de popular in zilele noastre. Faptul ca eroii sunt interpretati de fete proaspete de la Hollywood ajuta din plin ca acest mesaj sa fie inca si mai eficient.

Get Out/Fugi!
Putine sunt debuturile in lungmetraj care sa se bucure de un succes mai mare ca al acestei satire horror in regia lui Jordan Peele.

loading...
Povestea unui tanar de culoare invitat in sfarsit sa-i cunoasca pe parintii iubitei sale albe, filmul a fost intampinat cu entuziasm de critici si a avut, de la lansarea sa la festivalul de la Sundance, incasari de vreo 40 de ori mai mari decat bugetul. Get Out a fost laudat pentru modul cum amuza si sperie eficient, reusind in acelasi timp sa discute relevant pe tema rasismului. In rolul principal il vedem pe actorul britanic Daniel Kaluuya, care are toate sansele sa devina in viitor unul dintre cele mai hot nume de la Hollywood.

Viva
Film irlandez inclus pe lista scurta, de noua titluri, a productiilor in cursa pentru o nominalizare la categoria Cel mai bun film strain a galei Oscar, Viva este o combinatie inedita: regizorul si scenaristul sunt irlandezi, dar actiunea are loc in Havana, Cuba. Aici il vedem pe Jesus, un adolescent cubanez gata de orice pentru a-si atinge visul: sa-si faca un nume in show-urile de travestiti locale. Doar ca tatal instrainat al eroului reapare in viata acestuia si nu este deloc multumit de alegerile lui Jesus in ceea ce priveste cariera. Exotismul cubanez si cel al culturii LGBT se combina in filmul regizat de Paddy Breathnach si descris de critici drept „emotionant” si „proaspat”.


sursa: cinemagia.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Novac Micolic

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro