Premiere cinematografice in saptamana 12-18 mai

Continuarea unei francize de succes, o animatie destinata celor mai mici spectatori si un „thriller comic” „made in Romania”, iata oferta saptamanii in ceea ce priveste premierele din cinematografe.
intr-o oarecare masura, mitologia.

Actiunea are loc la zece ani dupa evenimentele din Prometheus si urmeaza aventurile navei Covenant, pornite in cautarea unei planete indepartate unde membrii echipajului si cei 2000 de colonisti cufundati in somn criogenic ar trebui sa fondeze o colonie umana. Doar ca un misterios mesaj venit de pe o planeta ce initial pare a fi extrem de primitoare pentru oameni schimba itinerariul si ii expune pe navigatori unei noi confruntari cu xenomorfii. Cu o abordare de slasher horror, Covenant schimba cumva directia francizei, entuziasmandu-i pe unii fani ai acestia si suparandu-i pe altii. Chiar daca scenariul nu reuseste sa te faca sa iti pese de personaje, sequel-ul este clar deasupra predecesorului sau.

ULTIMA ZI
Dupa ce anul trecut castiga premiul pentru Cel mai bun film din sectiunea Zilele Filmului Romanesc de la festivalul Transilvania, iata ca al doilea lungmetraj al lui Gabriel Achim, promovat drept un „thriller comic” face in sfarsit cunostinta cu publicul din Romania.

loading...
Premisa se potriveste foarte bine umorului regizorului: Adrian (Mimi Branescu), un barbat dintr-un oras de provincie, vrea sa se calugareasca si este condus la manastire de primarul localitatii (Doru Ana), politistul local (Adrian Vancica) si liderul asocietiei tinerilor crestini (Adrian Ciglenean). Contrastul dintre preocuparile lui Adrian si planurile secrete ale primarului sunt coloana vertebrala a thrillerului, in timp ce mentalitatea de functionar provincial este explorata cu aplomb in deraierile comice ale scenariului.

DEEP
Celor mai mici dintre spectatori le este destinata aceasta animatie care ar putea sa-i invete o foarte oportuna lectie „verde”. Actiunea are loc in viitor, cand oamenii au parasit Terra, iar planeta este acoperita aproape in intregime de apa. Micul Deep, o caracatita pusa pe sotii, traieste fericit in colonia sa subacvatica, dar o boacana a sa ameninta viitorul tuturor semenilor sai. Pentru a-i salva micul Deep si cei doi prieteni ai sai Evo si Alice pornesc in cautarea New York-ului, acum scufundat sub ape. Evident, pe drum ii asteapta o multime de aventuri.

sursa: cinemagia.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Novac Micolic

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro