Premiere cinematografice in saptamana 5- 11 mai

Este saptamana cand se dezlantuie una dintre cele mai populare si asteptate echipe de supereroi, dar si saptamana cand ii revedem pe Emma Watson, care pare, dupa Frumoasa si Bestia, complet pregatita pentru o noua etapa a carierei, si pe Tom Hanks. Mai vedem un inedit film romanesc, dar si un documentar despre unul dintre cele mai emblematice nume ale lumii artistice. Iata mai jos recomandarile noastre.

Guardians of the Galaxy
Spunem de la inceput ca sequelul este sub filmul original, dar asta nu inseamna deloc ca noua aventura a Gardienilor galaxiei nu e distractiva.

Cu o poveste ce pare suspect de neconectata la restul universului cinematografic Marvel, Volumul 2 ni-i arata pe Peter Quill (Chris Pratt), Gamora (Zoe Saldana), Drax (Dave Bautista), Rocket (Bradley Cooper) si micul Groot (acelasi Vin Diesel) facand ce stiu ei mai bine: sa se ciondaneasca incontinuu, sa sterpeleasca diverse obiecte si sa salveze galaxia. Chiar daca face cateva alegeri bizare in ceea ce priveste comportamentul eroilor (uneori ai impresia ca sunt niste pusti de clasa a patra pusi pe galceava), sequelul compenseaza cu efecte speciale spectaculoase, dar si cu ceea ce multi fani au asteptat de la prima intalnire cu Gardienii: dezvaluirea originii lui Peter Quill. Este fara indoiala cea mai distractiva premiera a saptamanii.

Vara s-a sfarsit
Speram ca acest film in regia lui Radu Potcoava sa traga un semnal de alarma cu privire la indiferenta crasa a cinema-ului autohton cu privire la problemele copiilor si ale adolescentilor.

loading...
Actiunea din Vara s-a sfarsit are loc in vara anului 1999, cand doi pusti, Mircea (Nicholas Bohor) si Alex (Dan Hurduc), isi petrec vacanta la Cernavoda, pe malul Dunarii. Filmul exploreaza o varsta a aventurilor si a prieteniilor perfecte, dar atinge si teme mai sumbre: problemele incep atunci cand Mircea accepta sa-l ajute pe Alex sa-i atraga atentia tatalui absent, inscenandu-si rapirea. Aceasta premisa va aduce, la un moment dat o maturizare fortata. Cum actiunea are loc acum aproape doua decenii, cand copiii se jucau afara, cu mingea sau cu elasticul, o vizionare cu intreaga familie are toate sansele sa provoace discutii interesante intre parinti si adolescenti.

The Circle
Cu un subiect extrem de actual, legat de disparitia vietii private si de omniprezenta retelelor de socializare, The Circle are in centrul atentiei o corporatie, The Circle, al carei slogan este din start de rau augur: „Secretele sunt minciuni”. Emma Watson o interpreteaza pe Mae Holland, o noua angajata a corporatiei care va ajunge sa lucreze la dezvoltarea celei mai noi tehnologii a The Circle, in timp ce Tom Hanks este Eamon Bailey, presedinte si fondator al corporatiei. Din perspectiva lui Mae, filmul discuta despre ambitie si cariera, dar abordeaza si teme mult mai generale precum viata privata, libertatea si supravegherea. John Boyega, devenit celebru dupa aparitia sa in Star Wars: Trezirea Fortei, interpreteaza si el un rol principal.


Dincolo de zona de confort – Marina Abramovic in Brazilia

Marina Abramovic, probabil cel mai cunoscut si popular performance artist din toate timpurile, este punctul central al acestui documentar despre inspiratie, provocare si depasirea limitelor. Abramovic si regizorul Marco Del Fiol exploreaza limitele dintre arta, spiritualitate si constiinta pornind de la o calatorie a artistei in Brazilia, unde aceasta viziteaza locuri incarcate spiritual si ia parte la ritualuri sacre, renegociindu-se pe sine si modul cum priveste arta si comunicarea. Genul de film care pune sub semnul intrebarii banalitatea existentei confortabile si invita la o depasire a limitelor tocmai prin explorarea exteriorului zonei de confort.


sursa: cinemagia.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Novac Micolic

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro