Premiere cinematografice in saptamana 6-12 octombrie

Unul dintre cele mai asteptate sequeluri din ultimii ani, revenirea lui Reese Witherspoon la comedia romantica si o animatie pentru cei mici au toate sansele sa atraga publicul in cinematografe in acest weekend. Oferta este completata de doua premiere romanesti, una dintre ele fiind poate cel mai ofertant documentar al lui 2017. Iata mai jos recomandarile noastre.

Blade Runner 2049/Vanatorul de recompense 2049
Zvonuri despre o posibila continuare a lui Blade Runner au circulat inca de la lansarea clasicului lui Ridley Scott, iar la inceputul deceniului zvonurile au devenit tot mai insistente.

Anuntarea lui Denis Villeneuve drept regizor nu a facut decat sa creasca asteptarile, iar acestea par sa se fi confirmat: cronicile sunt elogioase, iar filmul compenseaza durata de 164 de minute cu spectacol vizual si provocari filozofice putin familiare in blockbusterele hollywoodiene obisnuite. Actiunea are loc la 30 de ani de la evenimentele din primul film, in anul 2049, cand ofiterul K (Ryan Gosling) descopera un secret ce ameninta stabilitatea fragilei societati a viitorului. Investigatia sa i-l va scoate in cale pe Rick Deckard (acelasi Harrison Ford), eroul primului film.

Home Again/Cum sa faci ca s-o desfaci?
Au trecut 16 ani de la Blonda de la Drept, filmul care a transformat-o pe Reese Witherspoon intr-un star global.

loading...
Dupa ce si-a incercat puterile cu mai multe genuri in 2017 (recomandam calduros mini-seria Big Little Lies), actrita se intoarce la comedia romantica in Home Again, in care interpreteaza o cvadragenara recent separata de sot (Michael Sheen). Cand intr-o seara accepta sa gazduiasca in casa ei din Los Angeles trei tineri care viseaza la un viitor in cinema, eroina habar nu are ca decizia ii va afecta viata in mult mai multe feluri decat se astepta. Cronicile nu au fost prea binevoitoare cu acest debut in lungmetraj al lui Hallie Meyers-Shyer (fiica guru-lui comediei romantice Nancy Myers), dar filmului cu siguranta nu-i lipseste energia pentru a te binedispune cateva ore.

Happy Family/Familia Monstrulescu
Un film care suna, cel putin la o descriere sumara a scenariului, ca o combinatie intre The Incredibles si Hotel Transilvania. Membrii unei familii, fiecare cu problemele lui, sunt blestemati de baba Iaga si se transforma in monstri, aruncandu-se apoi intr-o extraordinara aventura pentru a-si recapata infatisarea normala. Un film despre imperfectiunile vietii, despre cum putem gasi putere alaturi de cei apropiati, chiar daca uneori am vrea ca acestia sa dispara de pe fata pamantului, si despre modul cum o aparenta nenorocire ne poate dezvalui o noua perspectiva asupra vietii.

Ouale lui Tarzan
Este unul dintre cele mai indraznete si relevante documentare ale ultimilor ani, care nu doar ca ridica anumite intrebari despre natura umana, ci si deschide o usa catre un univers nefamiliar: un institut de cercetari din Abhazia face dureroase experimente pe maimute, experimente care in Uniunea Europeana sunt interzise.

Regizorul Alexandru Solomon exploreaza istoria institutului, care in timpul lui Stalin a dezvoltat un program de creare a unui hibrid intre om si maimuta, dar si istoria acestei incercate regiuni de pe coasta opusa a Marii Negre. Abhazia se lupta de cateva decenii sa fie recunoscuta ca stat separat de Georgia.

Octav
Detalii care recomanda acest debut in lungmetraj al lui Serge Ioan Celibidachi (fiul dirijorului) este imaginea semnata de Blasco Giurato (Cinema Paradiso) si distributia (Marcel Iures, Victor Rebengiuc, Andi Vasluianu). Filmul spune povestea unui barbat varstnic (Iures), care, indemnat de nostalgie si amintirile din trecut, incepe o calatorie in timp, in anii copilariei. Nu am vazut filmul, dar trailerul ne face sa ne gandim la un gen de abordare edulcorata si poetica deloc pregatita sa invinga reticenta publicului din Romania pentru cinema-ul nostru.


sursa: cinemagia.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Novac Micolic

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro