Intreaga Romanie plange. Ultimul drum pentru marea doamna a teatrului!

Stela Popescu da ultima ei reprezentatie pe scena vietii, sub privirile indurerate ale celor care au iubit-o si au respectat-o. Artista a murit singura, acasa, dupa ce, cu cateva ore inainte, suferise un accident vascular cerebral, in timp ce se afla la un eveniment monden, in vazul tuturor.


UPDATE 12:02 Lui Alexandru Arsinel i s-a facut rau in timpul slujbei de inmormantare. Marele actor nu s-a mai putut tine pe picioare si a avut nevoie de ajutor. Oamenii prezenti i-au dat un scaun si l-au rugat sa se aseze, pentru a-si reveni.
UPDATE 11:34 Presedintele Klaus Iohannis si-a exprimat si el regretul pentru pirderea marii actrite. Acesta a trimis o coroana pe care scrie: „Odihneasca-se in pace”.

UPDATE 11:19 Groparii fac ultimele aranjamente la locul de veci al Stelei Popescu. Au fost aduse coroanele trimise prieteni, colegi, politicieni si vedete, pentru a fi depuse pe mormant.

loading...
UPDATE 11:11 A inceput slujba de inmormantare a Stelei Popescu. A fost adusa coliva pentru a fi sfintinta in Biserica, apoi impartita oamenilor prezenti la inmormantare.

Update 11:00 Desi Alexandru Arsinel are si el probleme de sanatate si s-a scris ca actorul ar putea lipsi de la inmormantarea eternei lui partenere de scena. Cu toate acestea, Alexandru Arsinel nu a putut rezista acasa si, in pofida durerii fara margini pe care o simte in urma pierderii marii actrite, actorul a venit sa o conduca pe ultimul drum.

UPDATE 10:59 Sicriul cu trupul neinsufletit al Stelei Popescu a fost scos din masina mortuara si dus in biserica pentru slujba de inmormantare. Actrita a fost dusa in lacasul de cult in ropotele de aplauze ale sutelor de fani si rude ale actritei.

UPDATE 10:34 La Manastirea Cernica au venit mai multe echipaje de jandarmi pentru a putea stapani multimea venita sa isi ia ramas bun de la Stela Popescu. Jandarmii au format un cordon in jurul multimii. Sicriul cu trupul neinsufletit al Stelei Popescu nu a fost inca scos din masina mortuara.

UPDATE 10:27 Masina mortuara a ajuns la Manastirea Cernica, acolo unde marea actrita Stela Popescu isi va dormi somnul de veci. La biserica au asteptat-o sute de oameni, inca de la primele ore ale diminetii, pentru a-si lua ramas bun de la marea doamna a teatrului romanesc.

UPDATE 10:00 Stela Popescu a parasit Teatrul „Constantin Tanase” intr-un ropot de aplauze. Trupul neinsulfetit al regretatei actrite a fost urcata in masina mortuara si pregatit pentru drumul catre cimitir. Oamenii au privit cu ochii in lacrimi ultima reprezentatie data de Stela Popescu pe scena teatrului care i-a fost a doua casa.

loading...
UPDATE 09:50 Masina mortuara a ajuns la Teatrul „Constantin Tanase” pentru a lua sicriul cu trupul neinsufletit al actritei Stela Popescu si a-l duce la Cernica, acolo unde aceasta isi va duce somnul de veci.

UPDATE 09:05: Sute de coroane au fost depuse la Teatrul „Constantin Tanase”. Casa Regala a Romaniei, Traian Basescu si sotia sa, Liviu Dragnea, Mihai Tudose sunt doar cateva din numele care au transmis condoleante si coroane de flori.

Cu durere in suflet va spunem ca azi traim ziua in care ne luam ”ADIO” de la Stela Popescu! ”Regina” teatrului romanesc de revista va pleca sa incante ingerii, lasand in urma un mare gol in inimile tuturor romanilor.

Stela Popescu a murit joi, la varsta de 81 de ani, in urma unui atac cerebral suferit pe scena, in timpul unui eveniment monden, fara ca nimeni sa-si dea seama ce i se intampla.

„Nu a facut infarct asa cum s-a spus. Tocmai s-a incheiat autopsia. Suferise un AVC (accident vascular cerebral ) – cel mai probabil, in urma cu doua-trei zile, cand s-a spart un vas de sange si i-a inundat creierul, dupa care a intrat in coma. Era moarta de aproape 12 ore. Nu avea leziuni externe”, au declarat surse apropiate anchetei.

Sfasiata de durere, actrita Oana Pellea a spus ca nu-i vine sa creada ca nimeni nu a realizat prin ce momente cumplite trecea Stela Popescu.

”Stela Popescu a trait o viata pe scena. A inceput sa moara tot pe scena in fata publicului. Publicul nu a inteles ca Stela murea, putin cate putin, in fata lui. Publicul a aplaudat… Nimeni din public nu a chemat salvarea. Nu a dus-o nimeni la spital, chiar daca era mai mult decat evident ca are nevoie de ajutor. Nimeni. Nici din public …nici dintre organizatori. Stela s-a retras, s-a dus acasa si a murit. Nu judec pe nimeni. Mi se pare doar incredibil ca nimeni din sala nu a inteles ca incepuse sa moara acolo in fata lor… Doamne, cat de nepasatori, indiferenti si grabiti trecem unii pe langa altii…”, a scris Oana Pellea, pe pagina sa de Facebook.

Alexandru Arsinel, partenerul de scena de-o viata al Stelei Popescu, a fost coplesit de durere cand a auzit vestea cumplita: ”Ceva a murit si in mine odata cu ea!”.

Exista chiar posibilitatea ca Arsinel sa nu participe la funeraliile artistei. In urma cu cateva luni, celebrul actor marturisea ca nu mai suporta sa-si conduca prieteni pe ultimul drum: „Nu mai pot sa ma duc, intotdeauna in teatru am avut o pozitie mai rasarita, sa spun asa, adica eram ala care trebuia sa tin cuvantul la inmormantarea lui Puiu Calinescu, la Zizi Serban… si mi-a venit rau la un moment dat. Si am zis ca nu pot sa ma mai duc. Lasand deoparte si conditia mea fizica dupa atatea operatii de hernie, nu pot sa merg sa stau in picioare, dar nici sa ma duc sa stau jos in fund in biserica in timp ce toata lumea in picioare… psihic nu mi-e bine, mai ales ca SUNT SI EU PE LISTA”.

Rodica Popescu-Bitanescu, cu optimismul debordant, a tratat modul fulgerator in care a murit Stela Popescu drept un noroc.

”Dupa mine, Stela a avut mare noroc. Stela a trait 82 de ani, dintre care toti pe scena. A avut noroc sa aiba langa ea un textier care a adorat-o si i-a scris niste texte fantastice si ca a murit usor, fara a se chinui. Astea sunt mare noroc in viata. Eu stiu de la mama care s-a chinuit sapte ani. A murit usor, fratilor, asta e dar de la Dumnezeu. A avut o viata traita la maximum”, a declarat Rodica Popescu-Bitanescu.
Trupul neinsufletit al Stelei Popescu a fost depus timp de trei zile la teatrul Constantin Tanase, unde oamenii au avut posibilitatea sa-i prezinte un ultim omagiu. Admiratorii regretatei artiste au fost puternic impresionati sa o vada fara viata, sicriul in care se afla Stela Popescu fiind lasat descoperit.

Stela Popescu a avut o viata demna de scenariile unui film
Stela Popescu era casatorita de mai bine de opt ani cu regizorul Dan Puican, cand s-a indragostit de un alt barbat, care avea sa fie, de altfel, si ultimul din viata ei.

loading...
„Nu a vrut sa se desparta, a cazut ca un trasnet pe capul lui. A acceptat pana la urma toata povestea asta. Suntem prieteni si cu nevasta lui si acum joc intr-o piesa regizata de el. Dar asta a fost drumul meu. Si nu-mi pare rau”, relata Stela momentele cand i-a spus adevarul primului sot.

Stela Popescu s-a indragostit nebuneste de Mihai (Puiu) Maximilian, cu care s-a casatorit in anul 1969.

“Si acum cand ma uit la poze cu mine si cu Puiu, ma podidesc lacrimile, dar imi si dau seama cat de norocoasa am fost. Nu toti au sansa sa intalneasca dragostea absoluta, mai presus de cuvinte, bariere si interese. Eu chiar pot sa spun ca Puiu este sufletul meu pereche si ca l-am iubit de cand l-am vazut prima oara”, marturisea Stela.

Stela Popescu a evitat de cele mai multe ori sa vorbeasca despre decizia pe care a luat-o atunci cand s-a hotarat sa nu aduca pe lume copii, desi a fost casatorita atatia ani cu regretatul regizor Puiu Maximilian. Stela Popescu a spus doar ca nu a fost in totalitate decizia ei, ci si a regretatului sot.

sursa: cancan.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro