Premiere cinematografice in saptamana 17-23 noiembrie 2017

Este saptamana in care verificam in sfarsit daca Universul extins DC se ridica la inaltimea Universului Cinematografic Marvel. Mai avem parte de unul dintre cele mai laudate filme britanice ale anului (si unul din extrem de putinele titluri LGBT aduse pe ecranele noastre), de o productie romaneasca si un film biografic francez. Iata mai jos recomandarile noastre.

Justice League/Liga Dreptatii
Cu doi scenaristi de talia lui Chris Terrio (Argo) si Joss Whedon (The Avengers) alesi sa ii reuneasca pe ecran pe unii dintre cei mai celebri supereroi DC Comics, cu siguranta asteptarile cu privire la aceasta premiera au crescut.

Din pacate Zack Snyder ramane Zack Snyder si nu reuseste mai mult decat un film a carui reteta este sa inlocuiasca ingrediente importante cu o cantitate tripla de efecte speciale create pe calculator. Un mare plus al filmului este prezenta lui The Flash, interpretat simpatic de Ezra Miller, care compenseaza atmosfera sumbra si faptul ca se ia atat de in serios in timp ce spune atat de familiara poveste a invadatorului gata sa lumea. Filmului nu-i lipsesc momentele reusite, dar sunt sanse mari sa nu ti-l mai amintesti multa vreme dupa ce iesi din sala de cinema.

God’s Own Country/Taramul binecuvantat
O prezenta atasanta si inedita in cinematografele noastre, God’s Own Country ar sanse sa atraga publicul din Romania si pentru ca unul dintre personajele principale este roman si este interpretat de actorul Alec Secareanu.

loading...
Acesta este Gheorghe, un zilier roman care ajunge la o ferma din nordul Angliei, ferma administrata de turbulentul, incontrolabilul Johnny. Prizonier intr-o existenta dificila si obligat, dupa ce tatal i se imbolnaveste, sa aiba grija de ferma familiei, tanarul il percepe pe Gheorghe ca pe un intrus si nu are nicio intentie sa ii faca viata mai usoara la ferma. Dar cei doi tineri vor ajunge curand sa se apropie in aceasta premiera descrisa de presa internationala drept „probabil cel mai bun film britanic al anului”.

Hawaii
Dupa mai multe filme populare, printre care si Doza lozuri, compania de productie ActorieDeFilm vine cu aceasta aventura din primavara anului 1989. Cu doar o jumatate de an inainte de Revolutie, cand Romania era cufundata in lipsuri si saracie, protagonistul Andrei (Dragos Bucur) primeste o veste extraordinara: il asteapta o mostenire in valoare de trei milioane de dolari. Cum in Romania comunista proprietatea privata nu exista, tanarul este gata de orice pentru a fugi din tara, ceea ce aduce in atentia Securitatii. Pe langa Bucur, in film ii mai vedem pe Cristina Flutur, Rodica Lazar, Constantin Cojocaru si, intr-un rol negativ, pe Andi Vasluianu.

Rodin
Lansat in competitia oficiala a festivalului de la Cannes, filmul biografic retraseaza viata unuia dintre cei mai celebri sculptori francezi, Auguste Rodin. Interpretat de Vincent Lindon, Rodin lanseaza o revolutie in sculptura franceza, lasand deoparte temele mitologice pentru o abordare mai frusta si mai realista a corpului uman. Ii vedem nu doar provocarile artistice si incercarile disperate de a spune adevarul cu ajutorul lutului, al bronzului si al pietrei, ci si relatia cu familia si intensa poveste de dragoste cu Camille Claudel.


sursa: cinemagia.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Micula Alexandra Aida

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro