Premiere cinematografice in saptamana 19-25 ianuarie 2018

O saptamana in care aflam cat de diferite pot fi doua plimbari in parc cu copiii, dar si ce s-a petrecut in spatele usilor inchise intr-una din cele mai negre perioade din istoria omenirii. Saptamana aceasta nu lipsesc de pe ecrane nici adrenalina si infruntarile cu arme, intr-un nou film cu Gerard Butler. Iata mai jos recomandarile noastre.

Darkest Hour. Ziua decisiva
Atata vreme cat nu crezi tot ce-ti spun filmele istorice „serioase”, vizionarea lor poate fi cat se poate de placuta si chiar datatoare de inspiratie.

Darkest Hour este unul din primele filme asa-numite „de Oscar” care se lanseaza anul acesta pe marile noastre ecrane, cu un Gary Oldman de zile mari (si favorit absolut la Oscar) in rolul lui Winston Churchill. Suntem in mai 1940, cand Marea Britanie, prin politicienii condusi de premierul Winston Churchill, trebuie sa-si decida strategia in fata amenintarii naziste. Churchill navigheaza cu aplomb apele tulburi ale politicii britanice, infruntand opozitia, dar si clatinandu-se in fata unei decizii care va afecta pe termen lung un intreg popor.

Pororoca
Primul film romanesc al anului si un thriller care iti poate dovedi ca cinema-ul nostru exploreaza noi directii.

loading...
Bogdan Dumitrache interpreteaza excelent rolul lui Tudor, un tata de familie care are parte de o experienta extrema cand, aflat cu copiii in parc, isi pierde fiica, pe Maria, intr-o clipa de neatentie. O subtila explorare a psihologiei deznadejdii, Pororoca ne arata ce se intampla cu Tudor si sotia lui, Cristina (Iulia Lumanare), cand politia se dovedeste neputincioasa in rezolvarea cazului. Sincronizarea cu scandalul politistului pedofil ar putea ajuta filmul lui Constantin Popescu, un titlu care are toate sansele sa se afle in topul celor mai bune productii romanesti ale lui 2018.

Den of Thieves/Fratia hotilor
Gerard Butler s-a transformat intr-una din bizareriile Hollywood-ului: filmele sale mainstream sunt aproape fara exceptie desfiintate de critica fara a fi, in schimb, succese clare de box office. Cu toate acestea Butler lanseaza in medie doua action-uri pe an, uneori chiar trei.

In Fratia hotilor il vedem in rolul lui Big Nick, un politist corupt si obsedat sa dejoace planurile unei echipe de jefuitori de banci care au pus ochii pe cele 120 de milioane de dolari bine pazite in sucursala din Los Angeles a Federal Reserve Bank. Criticii au etichetat filmul drept generic, dar noi ne bucuram ca productia regizata de Christian Gudegast ii da o sansa la un rol principal mai putin cunoscutului Pablo Schreiber (Orange Is the New Black, American Gods).

Daddy Cool – Tata de profesie
Publicul din Romania cu siguranta a avut parte de o experienta placuta cu alta comedie recenta din Franta, Epouse-moi mon pote/Te-nsori cu mine, bro’? (cronica noastra, aici), prin urmare i-ar putea da o sansa si premierei Daddy Cool. O poveste despre situatiile trasnite in care ajungi o data ce iesi din zona de confort, comedia ni-l arata pe imaturul cvadragenar Adrien (Vincent Elbaz) excedandu-si frecvent iubita (Laurence Arn). Cum aceasta vrea un copil si e convinsa ca Adrien nu e in stare sa creasca unul, partenerul rezolva problema intr-un mod inedit: isi face cresa in apartament. Evident, nu este deloc pregatit pentru provocare…


sursa: cinemagia.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Novac Micolic

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro