Bianca Petronela, fetita de 8 ani bolnava de cancer pe care parintii au refuzat sa o trateze, a murit

Bianca Petronela, fetita de 8 ani bolnava de cancer pe care parintii au refuzat sa o trateze, a murit

Veste cutremuratoare. Bianca Petronela, fetita din Raducaneni, judetul Iasi, diagnosticata cu cancer, a murit. Cazul fetitei a devenit cunoscut in presa, dupa ce parintii fetei s-au opus tratamentului cu citostatice, pe motiv ca nu ar avea incredere in medici.

In momentul in care fetita a fost dusa la spital, era deja prea tarziu. Boala avansase atat de tare, iar organismul fetei era atacat din toate partile de celule canceroase.
Initial, Petronela a petrecut o perioada in Spitalul de Copii „Louis Turcanu” din Timisoara, dupa ce au considerat ca solutia medicilor ieseni nu era potrivita.
loading...
Apoi, ea s-a intors acasa, iar parintii nu au mai dus-o cateva luni bune de zile la control, moment in care starea ei s-a inrautatit.

„Pacienta nu a fost adusa de catre mama sa la data de 4.09.2017 pentru internare si terapie, dupa cum declarase mama sa ca este de acord. Ulterior, la data de 11.09.2017, familia s-a prezentat la spital refuzand insa internarea. La ultima evaluare clinico-biologica (n.r. – iulie 2017) si imagistica coroborata cu evaluarea PET-CT s-au decelat recidiva locala in loja renala dreapta si metastaze pulmonare, ceea ce incadreaza cazul in stadiul IV (maxim) de gravitate, cu prognostic extrem de rezervat, chiar daca pacienta ar relua chimioterapia de linie III (de rezerva)“, explicasera doctorii intr-o instiintare transmisa Protectiei Co­pilului Iasi.

In momentul in care parintii au fost fortati de Protectia Copilului sa o duca la spital, era deja prea tarziu. Fetita a murit saptamana aceasta, iar sambata ea a fost inmormantata.

sursa: wowbiz.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro