Diana Belbita a tras din greu sa-si depaseasca conditia.

Diana Belbita scrie istorie in competitia Exatlon Romania, unde bifeaza reusita dupa reusita. Ca sa ajunga insa sportiv de performanta, luptator in cusca, “Printesa razboinica” a trebuit sa isi depaseasca conditia, sa paraseasca oras natal si sa munceasca din greu.

Diana Belbita bifeaza succes dupa succes la Exatlon, dar cati dintre noi stiu ce sacrificii a fost nevoita sa faca “Printesa razboinica”, in urma cu cativa ani, si ca sportiva provine dintr-o familie defavorizata!

Despre lipsurile si neajunsurile copilariei sale, Diana Belbita a vorbit in urma cu cativa ani intr-un interviu acodat pentru ziarul adevarul.ro. Sincera si foarte deschisa, luptatoarea din cusca a recunoscut ca i-a fost greu la inceputul carierei, dar fara sacrificiile facute nu ar fi ajuns unde este astazi.

Ea a trebuit sa paraseasca casa parinteasca si caldura caminului din Strehaia, judetul Mehedinti si sa se mute intr-un alt oras, in Drobeta Turnu Severin, unde se antrena si intretinea singura. Se intampla cand actuala multipla campioana de Kempo, campioana de kickboxing si luptatoare MMA nu implinise inca varsta majoratului.

loading...
Cea mai buna motivatie a sa de a lupta si de a nu se da batuta era simplul fapt ca din putinii banii castigati in competitiile sportive, Belbita trebuia sa-si asigure traiul de zi cu zi, antrenamentele si deplasarile la alte concursuri.

„Ne descurcam foarte greu, tata nu mai are serviciu, iar mama primeste salariul minim pe economie. Din pacate, nu ne ajuta nimeni, sala noastra de antrenament este foarte mica. Vara este atat de cald, ca ne simtim ca intr-un container. De la autoritati am primit doar felicitari“, povestea Diana.

In primavara lui 2012, sportiva a luat taurul de corne si a venit in Severin pentru a se antrena cu sensei Constantin Mitroi, un antrenor apreciat in sporturile de contact.

Din sumele pe care le castiga la competitii, in jur de 200-300 de euro, ea trebuia sa isi asigure traiul si sa patreze bani si pentru deplasarile in alte orase, la alte meciuri.

“Am vrut ceva mai dur. Judo mi s-a parut prea de fete, asa cum, de altfel, spun multi. De aceea am si optat pentru kickboxing si, mai tarziu pentru MMA. Pana la urma intram intr-o cusca, se trage zavorul, iar acolo luptam pana se termina timpul. (…)

In club am iesit de doua ori in viata mea, nu am timp de prieteni. Cu Andrea, colega mea de la sala, imi petrec mai mult timp. La partea sentimentala intotdeauna am stat destul de prost”, declara Diana Belbita.

sursa: wowbiz.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro