AIMEE IACOBESCU TRAIA CU 40 DE LEI PE LUNA DIN PENSIE!

Este doliu in lumea teatrului romanesc! Actrita Aimee Iacobescu a murit, marti (27 martie), la 71 de ani. A fost una dintre marile doamne ale teatrului romanesc, dar a avut parte de o batranete suferinda.

Diagnosticata cu cancer in urma cu un an, artista s-a confruntat cu probleme financiare mari. Ea marturisea in urma cu cateva luni ca nu are bani sa-si cumpere medicamentele necesare si ca ramane doar cu 40 de lei pe luna. Ajunsese sa fie nevoita sa-si vanda obiectele de valoare din casa.

Singura sansa a actritei o constituia o indemnizatie de la UNITER, (Uniunea Teatrala din Romania), de 2.700 de lei. Pentru aceasta indemnizatie facuse cerere de mai multi ani, dar fara folos. Toate cele 100 de indemnizatii sunt insa date altor actori, iar Aimee Iacobescu nu ar putea intra pe lista lor decat prin decesul unuia dintre ei. Artista a fost tinta criticilor, atat din partea colegilor de scena, cat si din partea publicului larg.
loading...
„Exista 1500 de indemnizatii care se acorda tuturor celor care aduc un nume Romaniei. La UNITER au ajuns 100 de indemnizatii. Criteriile sunt aceleasi pentru toata lumea. Indemnizatiile prin UNITER sunt ocupate 100%. Cand moare cineva, se elibereaza un post. Situatia nu este atat de dramatica precum se prezinta. Eu nu stiu daca dansa da 2.000 de lei pe medicamente. Sunt medicamente compensate. Sunt si altele. Putem declara orice, asa, din varful buzelor. La uniune, exista o sectie de asistenta sociala, care se numeste Casa Artistului, aici cei care sunt in disperare de cauza cu sanatatea si cu veniturile vin si cer sprijinul Uniunii. Ii ajutam cu bani, alimente, locuinte, haine”, a declarat la acea vreme Ion Caramitru, presedinte al UNITER .

Pensia actritei era de 2325 de lei, la care se adauga 50%. Asta inseamna ca avea pensia totala 3.487 de lei, potrivit lui Ion Caramitru. Cu toate acestea, Aimee Iacobescu a negat ca ar fi primit acesti bani. Ea a sustinut ca are o pensie de 2.040 de lei, bani care nu ii asigura traiul zilnic, deoarece se duc, in mare parte, pe medicamente. Ea a marturisit in nerepetate randuri ca ramanea cu doar 40 de lei pe luna, intrucat toti banii ei se duceau pe medicamente.

sursa: cancan.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro