JUDECATORII AU IMPARTIT AVEREA ILENEI CIUCULETE!

La aproximativ doi ani de la moartea fulgeratoare a indragitei interprete de muzica populara Ileana Ciuculete, judecatorii au dat verdictul in dosarul in care fiii regretatei artiste au cerut partajul judiciar al averii.

Disputa dintre copiii Ilenei Ciuculete si Cornel Gales a ajuns la final. Recent, judecatorii au dat verdictul in dosarul in care baietii regretatei artiste de muzica populara au cerut partajul judiciar al averii.

Magistratii au hotarat, in amanunt, cum se imparte averea regretatei cantarete de muzica populara care s-a stins, la doar 59 de ani, in luna martie a anului 2017.

Gornel Gales este obligat de judecatori sa plateasca celor doi fii ai Ilenei Ciuculete cate 34.000 de euro, cota-parte din imobilul pe care l-a vandut cu suma de 91.000 de euro, dar si cate 6.000 de lei, cota-parte din drepturile de autor. Potrivit deciziei judecatorilor, sotului Ilenei Ciuculete ii revine suma de 23.000 de euro, cota-parte din banii incasati din vanzarea casei din Capitala, si 4.000 de lei din drepturile de autor. Decizia magistratilor nu este insa definitiva, putand fi atacata cu apel.

loading...
”Tip solutie: Admite in parte cererea. Solutia pe scurt: Ia act de renuntarea reclamantului la capatul de cerere privitor la partajul imobilului situat in comuna Babana, jud. Arges. Admite in parte cererea formulata de reclamantul Sfetcu Marian Cristinel in contradictoriu cu paratii Gales Cornel si Sfetcu Valeriu-Mugurel. Constata ca din masa succesorala ramasa de pe urma defunctei Ciuciulete Neli, decedata la data de 14.03.2017, fac parte si urmatoarele bunuri: – suma de 91.000 de euro cu titlu de contravaloare cota de 1 din imobilul situat in Bucuresti, …, instrainat la data de 09.03.2017 prin contractul de vanzare, autentificat sub nr. 1199 de SPN „Justus”; – suma de 14.004 lei cu titlu de remuneratii repartizate titularului drepturilor de autor Ciuciulete Neli de catre CREDIDAM; – suma de 1.971,64 de lei cu titlu de remuneratii repartizate titularului drepturilor de autor Ciuciulete Neli de catre UCMR-ADA.
Constata ca suma de 91.000 de euro se cuvine partilor in urmatoarea modalitate: suma de 34.125 de euro (cota de 3/8) revine reclamantului, in calitate de fiu al defunctei Ciuciulete Neli, suma de 34.125 de euro (cota de 3/8) revine paratului Sfetcu Valeriu-Mugurel, in calitate de fiu al defunctei Ciuciulete Neli, si suma de 22.750 de euro (cota de 1) revine paratului Gales Cornel, in calitate de sot supravietuitor al defunctei Ciuciulete Neli.

Obliga paratul Gales Cornel la plata catre reclamant a sumei de 34.125 de euro (in echivalent lei la cursul BNR din ziua platii), precum si la plata catre paratul Sfetcu Valeriu-Mugurel a sumei de 34.125 de euro (in echivalent lei la cursul BNR din ziua platii).

Constata ca suma de 14.004 lei se cuvine partilor in urmatoarea modalitate: suma de 5.251,5 lei (cota de 3/8) revine reclamantului, in calitate de fiu al defunctei Ciuciulete Neli, suma de 5.251,5 lei (cota de 3/8) revine paratului Sfetcu Valeriu-Mugurel, in calitate de fiu al defunctei Ciuciulete Neli, si suma de 3.501 lei (cota de 1) revine paratului Gales Cornel, in calitate de sot supravietuitor al defunctei Ciuciulete Neli.

Obliga paratul Gales Cornel la plata catre reclamant a sumei de 5.251,5 lei, precum si la plata catre paratul Sfetcu Valeriu-Mugurel a sumei de 5.251,5 lei. Constata ca suma de 1.971,64 de lei se cuvine partilor in urmatoarea modalitate: suma de 739,365 de lei (cota de 3/8) revine reclamantului, in calitate de fiu al defunctei Ciuciulete Neli, suma de 739,365 de lei (cota de 3/8) revine paratului Sfetcu Valeriu-Mugurel, in calitate de fiu al defunctei Ciuciulete Neli, si suma de 492,91 de lei (cota de 1) revine paratului Gales Cornel, in calitate de sot supravietuitor al defunctei Ciuciulete Neli.

Constata ca asupra remuneratiilor cu titlu de drepturi de autor partile beneficiaza de urmatoarele cote: reclamantul de o cota de 3/8, in calitate de fiu al defunctei Ciuciulete Neli, paratul Sfetcu Valeriu-Mugurel de o cota de 3/8, in calitate de fiu al defunctei Ciuciulete Neli, si paratul Gales Cornel de o cota de 1, in calitate de sot supravietuitor al defunctei Ciuciulete Neli. Respinge in rest cererea ca neintemeiata.

loading...
Ia act ca reclamantul a declarat ca va solicita cheltuieli de judecata pe cale separata. Obliga reclamantul la plata catre paratul Gales Cornel a sumei de 2.000 de lei cu titlu de cheltuieli de judecata constand in onorariu de avocat. Cu drept de apel in termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti. Pronuntarea s-a facut prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei instantei astazi, 23.11.2018”, se arata in decizia magistratilor.

Luni seara, Mugurel Sfetcu, fiul Ilenei Ciuculete, a facut declaratii despre disputa cu Cornel Gales, in cadrul editiei speciale a stirilor de la Romania TV.

”Problema aceasta am incercat s-o rezolvam intre noi ca familie, imediat dupa decesul mamei noastre…nu s-a putut, a mers prin tot felul de televiziuni, ne-a jignit, ne-a denigrat, a incercat sa spuna tot felul de lucruri foarte urate. Noi mergem pana la capat, adica nu este vina noastra ca el a procedat in modul acesta, putea sa fie cinstit de la inceput. Nu ne intereseaza foarte mult sumele, ne intereseaza cel mai mult aflarea adevarului”, a afirmat Mugurel Sfetcu.

Cantareata Ileana Ciuculete a murit pe 14 martie 2017, la spital, din cauza unei boli incurabile. Inca din copilarie, Ileana Ciuculete a fost indrumata sa urmeze calea muzicii populare. Primii ani din viata i-au fost marcati de saracie, iar muzica a reusit sa-i alunge tristetile. Canta pe unde apuca si ii placea sa asculte melodiile regretatei cantarete Maria Lataretu, supranumita „Privighetoarea Gorjului”.

Primii bani i-a castigat din muzica pe la 14 ani, la Filarmonica Oltenia a Craiovei si, odata cu trecerea anilor, a devenit una dintre cele mai apreciate artiste de muzica populara din Romania.

sursa: cancan.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro