Elena Udrea se intoarce in Romania!

Avocatul Elenei Udrea, Veronel Radulescu, a declarat, vineri, pentru Mediafax, ca fostul ministru va reveni in tara imediat ce va fi eliberat din arestul din Costa Rica.

Solicitat sa precizeze daca Elena Udrea se va intoarce in tara, in conditiile in care urmeaza sa fie eliberata, aparatorul a raspuns : „Da, se va intoarce imediat”.

Solutionarea contestatiei in anulare formulata de avocatii Elenei Udrea in dosarul Gala Bute a primit termen pe 28 ianuarie, la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Reprezentantii Tribunalului Bucuresti au precizat, pentru sursa citata, ca au fost retrase cererile de extradare pentru fostul ministru al Dezvoltarii Elena Udrea si pentru fostul procuror-sef DIICOT Alina Bica din Costa Rica, in baza articolului 67 din legea 302 privind cooperarea internationala in materie penala, acestea fiind procedurile avand in vedere hotararea de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).

loading...
Mandatul international de arestare al Elenei Udrea a fost invalidat prin decizia Instantei supreme de suspendare a executarii pedepsei din dosarul „Gala Bute”, iar hotararea trebuie comunicata, prin Ministerul Justitiei, autoritatilor din Costa Rica pentru eliberarea fostului ministru al Dezvoltarii. Astfel, instanta din Romania va trebui sa comunice Ministerului Justitiei decizia prin care magistratii au suspendat pedeapsa definitiva la care a fost condamnata Elena Udrea.Apoi, Ministerul Justitiei ar trebui sa comunice autoritatilor costaricane faptul ca motivul care a stat la baza mandatului international de arestare in cazul Elenei Udrea, respectiv condamnarea definitiva, a fost invalidat de judecatorii romani, motiv pentru care aceasta trebuie pusa de indata in libertate, scrie mediafax.ro.

sursa: wowbiz.ro

Comenteaza articolul

comments

loading...

Despre Micula Alexandra Aida

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro