Vedete care isi serbeaza ziua de nume pe 6 decembrie, de Sfantul Nicolae

Pe 6 decembrie se sarbatoreste Mos Nicolae, iar multe vedete de la noi poarta numele de Nicolae sau Nicoleta, astfel ca pentru ele, ziua este cu atat mai speciala. Iata cine se numara printre acestea.

Niculina Stoican povestea in urma cu ceva timp, ca de Mos Nicolae primea cate o nuielusa… „Crescand la tara, la bunica, nu prea exista obiceiul acesta cu ghetutele. Primeam doar nuci, mere, biscuiti, bomboane cu lapte. Si mereu cate o nuielusa. Atunci bunica ma punea sa recunosc ce greseli am facut ca sa ma ierte Mosul si sa nu ma altoiasca. Iar eu spuneam tot. La fel l-am crescut si pe fiul meu”, spunea interpreta de muzica populara.

Nicole Cherry avea motiv triplu de sarbatoare, deci, implicit, primea de trei ori daruri, pe care, insa, parintii ei aveau dificultati in a le pregati, dupa cum a povestit chiar tatal ei: „Era un copil tare neastamparat, de mica voia sa stie ea totul. Asa ca ne-a fost greu sa facem pe Mosu. Era un soi de Denis pericol public, asa ca a trebuit sa fac tot felul de scenarii pentru a-i putea pregati cadourile. Odata, stiu ca am deschis geamul larg si am pus cadourile. Ea a venit tot intr-o fuga si i-am zis ca Mosul a fugit repede pe geam ca ea sa nu-l vada”, spunea tatal lui Nicole. D e ce sarbatoreste Nicole de trei ori, explica tot George Ghinea. „Nicole este nascuta pe 5 decembrie, apoi de Sf. Nicolae este ziua ei de nume, dar si Mos Nicolae, asa ca a trebuit de fiecare data sa-i cumparam trei cadouri. Nu scapam altfel”.
loading...
Nicoleta Nuca nu a primit niciodata cadouri. Cantareata a aflat de existenta lui Mos Nicolae abia cand s-a mutat in Romania. „In familia mea nu am sarbatorit Sfantul Nicolae prin cadouri in ghetute, de fapt, nici nu stiam de traditia asta pana sa ma mut in Romania. In Republica Moldova, ziua numelui nu este o sarbatoare atat de importanta ca in Romania. Rareori sarbatoream ziua numelui si atunci primeam doar dulciuri”, ne-a spus Nicoleta Nuca in urma cu ceva timp.

sursa: libertatea.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Micula Alexandra Aida

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro