Gestul emotionant al unui barbat fara adapost, in Alba Iulia.

Exemplu de generozitate, oferit de un om al strazii din Alba Iulia care nu are un acoperis deasupra capului. Barbatul a salvat de la inghet o catelusa cu sapte pui, carora le-a amenajat un cort in care a adus haine vechi, paturi si saltele. Impresionati de gestul facut pentru animalele zgribulite de frig, mai multi voluntari au inceput sa adune pentru omul nevoias alimente, haine si incaltaminte de iarna.

Cei sapte pui si mama lor au fost vazuti in apropierea aerogarii din Alba Iulia si erau intr-o stare critica din cauza gerului. Unei persoane i s-a facut mila de aceste animale si a luat legatura cu voluntarii care se ocupa de salvarea cainilor abandonati. Georgiana si Andreea, doua dintre voluntare, au plecat in cautarea cainilor si au constatat ca animalele nu erau tocmai lipsite de ajutor, noteaza Mediafax.

„Domnul Vasile este exemplul clar ca atunci cand exista omenie se poate gasi si o solutie pentru cei aflati la nevoie, fie om sau animal. Ne-a impresionat foarte tare grija cu care el a amenajat un cort in care a adus saltele, haine vechi si paturi care sa-i apere pe micuti si pe mama lor de frig”, a povestit Georgiana, una dintre voluntarele grupului, conform sursei citate. Tanara a marturisit ca barbatul fara adapost nu a vrut sa vorbeasca despre greutatile sale si a spus doar ca in zilele mai friguroase se adaposteste intr-un centru de noapte al Primariei.
loading...
In schimb, omul ar fi vorbi ore in sir despre cum trebuie ocrotite animalele. Alaturi de 3-4 persoane care nu au un acoperis deasupra capului, Vasile hraneste mai multi caini abandonati din zona autogarii din oras. Pentru el, „oamenii care iubesc animalele sunt oameni”. „Nici el, nici ceilalti care au venit sa vada de ce ne aflam acolo nu ne-au cerut nimic, nici macar un colt de paine. Ne-au cerut, insa, sa ne asiguram ca atat catelusa, cat si puii vor ajunge intr-un loc in care sa fie bine ingrijiti. Noi am simtit ca domnul Vasile si ceilalti tovarasi ai lui trebuie rasplatiti cumva, asa ca am inceput sa strangem, de acasa, de la rude sau prieteni, obiecte de imbracaminte calduroase, incaltaminte si alimente pe care o sa le ducem acolo, la ei. De asemenea, vrem sa le propunem sa lucreze cu ziua, in diferite locuri, daca vor, ca sa-si imbunatateasca putin viata”, a marturisit voluntara, pentru Mediafax. Catelusa si cei sapte pui au ajuns la o iubitoare de animale din Cluj care ii va ingriji pana cand vor fi adoptati.

Sursa foto: Facebook Roxana Costan / libertatea.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro