Scandal urias pe mostenirea Denisei Manelista!

Sora Denisei Manelista a inceput lupta pentru ”mostenirea artistica” a interpretei care a murit in 2017.

S-a aflat ca e un scandal urias in lumea manelelor dupa ce Adelina, sora Denisei Raducu, l-a actionat in instanta pe Liviu Dovleac (impresarul Denisei si propriul var), pe ”vraciul Denisei” dar si pe toti sefii caselor de discuri care detin drepturile pieselor interpretate de cantareata care a decedat in 2017. Practic, este vorba despre toate casele de productie care au legatura cu stilul muzical al Denisei si de drepturile de autor a peste 400 de melodii interpretate de aceasta care produc in continuare zeci de mii de euro pe an din difuzari si vizualizari pe Youtube.

Adelina sustine ca drepturile ar trebui sa revina familiei in calitate de mostenitor legal, in vreme ce casele de discuri vin cu contracte semnate si parafate pe vremea cand Denisa Raducu traia. In scandal apare si Florin Peste, unchiul Denisei (si implicit al Adelinei), omul care a descoperit-o pe Denisa si la care aceasta a inregistrat primele piese.
loading...
”Din 2003 pana in 2006 am avut o casa de productie, Hit Studio, care detine adrepturile pentru 356 melodii cu multi solisti printre care si 16 melodii cu Denisa. (…) In 2013 am decis sa renunt la muzica si cu aceasta ocazie sa cesionez toate drepturile catre o alta casa de productie. Denisa si impresarul ei, Liviu, stiau de tranzactie si nu au avut nimic de obiectat pentru ca stiau cum stau lucrurile si cine detine drepturile pentru acele piese. Acum, dupa tragicul eveniment, Adelina, influentata de sotul ei, Malus, care vrea si el un salariu pe luna (destul de consistent, in jur de 2.500 dolari pe luna) o trimite pe Adelina la diferite emisiuni (pe fond emotional) sa spuna ca ei nu pot sa incarce melodii pe canalul Denisei. FALS. Pot sa incarce dar nu pot monetiza sau mai clar nu pot sa incaseze bani. De ce? Pentru ca Denisa detine doar drepturi de interpretare, nu drepturi de autor”, a explicat Florin Peste.
Unchiul Denisei a postat pe contul lui de Facebook un mesaj semnat de toti sefii caselor de productie chemati azi in instanta – Geovany (Playone), Marian Vasile aka Vraciul Denisei (Kompact Play), Marius (Amma Record) etc. prin care a anuntat ca sunt de acord sa licentieze piesele pentru canalul de Youtube al Denisei cu conditia ca toti banii obtinuti sa fie donati copiilor blonavi de cancer

sursa: wowbiz.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro