A murit de Paste si a lasat in urma o fetita de un anisor.

Dana Scatton a fost diagnosticata cu o forma agresiva de cancer la creier la doar cateva luni dupa ce a aflat ca este insarcinata si ca va aduce pe lume o fetita. Era insarcinata in 7 luni, cand lumea Dannei Scatton a inceput sa se prabuseasca.

Bucuria de a deveni mama a fost inlocuita cu o teribila durere cand doctorii au anuntat-o ca nu va reusi sa ajunga sa-si vada fiica crescand. Adolescentei i-au fost date doar cateva luni sa supravietuiasca cu tumora agresiva la creier.

Dana a fost diagnosticata cu unul dintre cele mai periculoase forme de cancer la creier. Acesta afecteaza, de regula, copii pana la 10 ani. In majoritatea cazurilor, bolnavii nu reuseau sa supravietuiasca mai mult de 18 luni de la aflarea diagnosticului.

Dana, originara din Pennsylvania, a dat nastere fetitei sale, Aries Marie, in luna ianuarie, cu o luna inainte de termen.A nascut mai repede pentru a putea sa inceapa tratamentul cu radiatii. Tanara, in varsta de 19 ani, a calatorit la o renumita clinica din Mexic, unde se presupunea ca a fost descoperit un tratament pentru aceasta forma agresiva de cancer. Din pacate tratamentul nu a avut niciun rezultat.

loading...
In ciuda ambitiei sale si a determinarii de a supravietui acestei boli groaznice, la aproximativ un an dupa ce a devenit mama, familia Danei a anuntat in zi de Paste, pe 22 aprilie, ca tanara a decedat.

„Nu vom putea gasi vreodata cuvintele potrivite pentru a putea onora incredibila, inteligenta, iubitoarea, pasionata, spiritul liber si frumos al celei care a fost mama, fiica, nepoata, sora, verisoara, prietena si o femeie independenta, Dana. Asa a fost ea in fiecare zi”, a fost mesajul dureros prin care familia a anuntat trecerea in nefiinta a adolescentei.

„Ne-a inspirat pe toti sa fim mai buni si sa-l pastram pe Dumnezeu in inimile noastre in fiecare moment. A facut fata celei mai mari frici pe care un om o poate intalni: moartea si i-a zambit”, a fost unul dintre mesajele emotionante postate in dreptul tristului anunt.Dana a observat ca ceva este in neregula in 2017 cand a inceput sa aiba dificultati de vorbire si la inghitire. Apoi a inceput sa mearga din ce in ce mai greu. Intr-o zi, i-a fost atat de rau incat nu si-a mai simtit picioarele in timp ce se grabea sa prinda autobuzul spre scoala.

Dana nu a dat o importanta prea mare simptomelor punandu-le pe seama stresului de la scoala si a sarcinii. A crezut ca sarcina ii apasa pe nervi. Doua saptamani mai tarziu, in timpul unui control de rutina din sarcina, le-a spus doctorilor despre simptomele pe care le avea, iar acestia au trimis-o sa faca un RMN.

loading...
La cateva ore dupa investigatie, Dana a primit diagnosticul devastator. Parintii Danei au renuntat la locurile de munca pentru a-si putea ingriji fiica, iar fratele ei a setat o campanie pe GoFundMe pentru a-i putea acoperi cheltuielile medicale.

sursa FOTO: Pray for Dana / sursa: demamici.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro