Leo de la Strehaia cere statului roman daune in valoare de 10 milioane de euro!

Leo de la Strehaia este hotarat sa dea in judecata statul roman. Convins ca familiei lui i s-a facut o mare nedreptate, el spera sa primeasca daune in valoare de 10 milioane de euro.

Se pare ca in urma cu cativa ani, Olga Mihai, sora lui Leo de la Strehaia, a fost acuzata de evaziune fiscala. Femeia a fost gasita vinovata de catre magistrati si condamnata la doi ani si sase luni de inchisoare, relateaza Cancan. A executat sapte luni in Italia, dupa care s-a intors in tara. Aici, insa, ea a fost incarcerara din nou, desi, conform legilor italiene, iti ispatise deja pedeapsa.

Avocatul Olgai Mihai a depus o cerere de eliberare conditionata, dar magistratii de la Tribunalul Dolj au respins cerea. Acum, Leo de la Strehaia este hotartt sa ajunga la CEDO si sa ceara statului roman despagubiri in valoare de 10 milioane de euro.
”Solutia pe scurt: In baza art. 4251 alin. 7 C.p.p. Respinge ca nefondata contestatia formulata impotriva sentintei penale nr. 238/29.01.2019 a Judecatoriei Craiova de contestatoarea condamnata Mihai Olga. In baza art. 275 alin. 2 Cod Procedura Penala, obliga condamnatul la plata sumei de 400 lei cheltuieli judiciare catre stat. In temeiul art. 275 alin. 6 C.p.p. Suma de 157 lei reprezentand onorariu avocat din oficiu partial ramane in sarcina statului si va fi avansata din fondurile Ministerului Justitiei. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica”, se arata in decizia magistratilor.
loading...
”Sora mea, Olga, a primit o condamnare de doi ani si sase luni de inchisoare pentru evaziune fiscala, dar, cum ea are rezidenta in Italia, dupa ce s-a emis ordinul de incarcerare a fost retinuta de italieni si a executat acolo sapte luni, dupa legislatia lor. Practic, ea si-a executat pedeapsa. Cu toate astea, dupa ce a revenit in tara, a fost retinuta si in prezent a executat un an si patru luni, iar recent i-au respins cererea de eliberare conditionata. Consider ca sora mea este tinuta abuziv in inchisoare cand are doi copii si nepoti. Impreuna cu familia o sa deschidem un proces la CEDO si o sa pretindem despagubiri de 10 milioane de euro”, a declarat Leo de la Strehaia.

sursa: wowbiz.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Massy

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro