CRISTINA SISCANU, MARTURII SFASIETOARE DESPRE FIUL LUI MADALIN IONESCU

Din dorinta de a trage un semnal de alarma in legatura cu experientele cumplite prin care pot trece copiii cu nevoi speciale din Romania, Cristina Siscanu a rememorat intr-un interviu emotionant trauma prin care a trecut fiul sotului ei. Vedea a facut marturii sfasietoare despre episodul in care Filip a fost jignit si despre vizitele la psiholog care au urmat.

Baiatul lui Madalin Ionescu are probleme de sanatate de cand era foarte mic din cauza unui vaccin. Dupa ce i-a fost administrat, viata lui s-a schimbat complet, iar parintii au fost nevoiti sa ii acorde mult mai multa atentie decat unui copil fara nevoi speciale. Filip Ionescu a fost crescut de mama sa vitrega, pentru care este ca si propriul copil. Cristina Siscanu a dezvaluit ca adolescentul nu are niciun prieten “normal”, el fiind foarte afectat dupa o trauma petrecuta cand avea sapte sau opt ani.

“A fost un caz alarmant, acum ceva timp, chiar pe strada noastra. Filip se juca mereu cu un vecin al nostru, de-o varsta cu el. Se intelegeau foarte bine si erau de nedespartit. La un moment dat insa, fratele baietelului l-a certat de fata cu Filip. I-a poruncit practic sa nu se mai joace niciodata cu el ca nu vorbeste bine, ca nu tine obiectele cum trebuie in mana. Iar pustiul respectiv nu s-a mai apropiat de Filip de atunci, l-a ocolit. A fost o mare lovitura, o trauma pentru el. L-am dus la logoped, la psiholog, dar degeaba. Din momentul acela, cand a fost jignit asa, nu s-a mai apropiat de un copil care sa nu fie special. Din cand in cand mai merge cu mama in Moldova, de unde sunt eu, si acolo se simte bine, in largul lui, ca oamenii sunt mai calzi si primitori”, a declarat Cristina Siscanu“Filip a fost primul copil care mi-a spus: «mama», nu Petra. Suntem de noua ani impreuna, iar eu il iubesc foarte mult, am o slabiciune pentru el. El este deja mare, are 15 ani, si trebuie sa spun ca toata familia a suferit pentru el, pentru ca nu exista centre si specialisti care sa le faca mai usoara viata copiilor cum este Filip si sa ii ajute sa-si croiasca un drum in viata. Sunt doar niste tentative de centre as putea spune, dar nu la nivelul la care ar trebui. El merge la o scoala normala, la o clasa speciala. Colegii sunt prietenii lui. El nu are prieteni adolescenti „normali”, sa zic asa. Din pacate cei mici nu sunt invatati de parinti sa accepte oamenii cu nevoi speciale si sa se comporte civilizat cu ei, asa ca tinerii ca Filip se confrunta cu respingere si cu rautati”, a mai povestit sotia lui Madalin Ionescu.
loading...
Cristina Siscanu i-a daruit o fetita lui Madalin Ionescu, insa, fostul prezentator mai are o fata si un baiat – Stefania si Filip – din primul mariaj.
“Filip a avut o nesansa, a fost un caz special. Cu el am facut mari eforturi, desi cand ai un copil care trece printr-o drama, nu poti spune ca ai facut suficient… El nu prea mai poate fi ajutat. Cand ai neuronii prajiti, ce sa mai faci? Filip s-a nascut perfect sanatos, normal, dar a luat virusul varicelei la varsta de doua luni, iar vaccinul nu exista la noi… (…). Este extrem de creativ! Are o imaginatie incredibila! Deseneaza inimaginabil, fotografiaza, scrie, a ajuns sa descarce programe de pe internet inainte sa stie sa citeasca. Are o memorie vizuala excelenta.(…)”, a declarat Madalin Ionescu

Cristina Siscanu a completat la acea vreme: “In mod normal, vaccinul asta se face la varsta de doi ani, doar ca, atunci cand a fost Madalin in Germania, medicii i-au spus ca ar fi trebuit sa ii fie administrat lui Filip imediat dupa infectare…”.

sursa: cancan.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro