Super-politistul de la Slatina, despre cazul Sorine

Politistul slatinean Viorel Teaca este cunoscut pentru pozitiile sale in cazul multor evenimente controversate. A capatat in zona chiar renumele de ”super-politistul”.

Politistul Viorel Teaca intervine acum si in cazul Sorinei, fetita luata cu forta de autoritati din familia de asistenti maternali, unde a crescut pana acum, si data parintilor adoptive din America. Politistul a postat pe Facebook un mesaj in care cere incetarea incetarea abuzului emotional impotriva Sorinei. In plus, Viorel Teaca cere initierea si adoptarea unui proiect de lege prin care abuzul emotional sa fie aspru pedepsit.

Politistul isi sustine pozitia in acest caz prin citarea unui articol din Codul Civil, potrivit caruia „orice masura privitoare la copil, indiferent de autorul ei, trebuie sa fie luata cu respectarea interesului superior al copilului”.

”Sunt Viorel Teaca si vreau sa fiu primul politist care ia atitudine: Sunt tata, cetatean al acestei tari si nu in ultimul rand politist!

loading...
– Sustin #Sorina, cer STOP abuzului emotional impotriva copiilor!
– Cer proiect de lege ca abuzul emotional sub toate formele lui sa se pedepseasca aspru
– Cer incetarea abuzului emotional impotriva Sorinei!
– Cer consilierea de urgenta a copilului Sorina de catre autoritatile statului!
– Cer interventia institutiilor statului roman de urgenta si medierea conflictului aparut!
– Cer incetarea suferintei Sorinei! Copiii sunt viitorul nostru!

Art 263. (1) Orice masura privitoare la copil, indiferent de autorul ei, trebuie sa fie luata cu respectarea interesului superior al copilului”, este mesajul postat de politistul Viorel Teaca.

De altfel, politistul Viorel Teaca se arata socat si de modul in care a actionat procuroarea si ai transmite prin intermediul paginii sale de socializare un mesaj:

”Pentru doamna Procuror Maria Piturca:
Sunt inca marcat doamna, de modul in care v-ati comportat, ati terorizat, ati luat cu forta, ati bruscat fara pic de umanitate, o biata fetita si asa batuta de soarta!
Doamna – mama, – procuror, Sorina putea sa sufere un stop cardiac la ce a patit saraca fata!

Pentru ea veti ramane un monstru toata viata. Indiferent de viata care o va duce, banuiesc ca una mai buna ca in Romania, nu contest! Doamna procuror, cum puteti tari pe jos un copil , dvs. aveti copii?

Nu asa va comportati cu un copil abandonat de familie la varsta de 1 an, nu asa va comportati cu un copil de etnie roma!
Dar daca nu stiti cum sa va comportati cu un copil, fie de etnie roma sau nu, va rog sa vizionati acest film si sa urmati exemplul altora!
Asa NU, NU urmati acest exemplu. Asa Nu Se Face cu un copil!”

loading...
Sorina a fost data spre adoptie inca de cand avea 3 ani, numai ca, pana in urma cu doi ani nimeni nu a vrut sa o infieze. In toti acesti ani, micuta a crescut in Baia de Arama in locuinta unei asistente maternale, pe care a considerat-o mama ei. In urma cu doi ani, doi romani stabiliti in SUA, Gabriel si Ramona Sacarin si-au exprimat intentia de a o adopta, iar instanta – dupa un proces de lunga durata – a stabilit ca fetita poate sa mearga in familia lor. De mai bine de sase luni, sotii Sacarin se lupta cu familia unde a crescut fetita pentru a lua copilul si a-l duce in noua casa din SUA. Intr-un final, saptamana trecuta, Sorina a ajuns la sotii Sacarin dupa ce a fost luata cu mascatii din locuinta aflata in Baia de Arama, acolo unde statea cu asistentii maternali. Imaginile cu fetita urland si tarata din casa de o tanara procuroare, au ingrozit pe multi.

Acum, micuta se afla in Romania, in casa din Craiova a romanilor-americani care au infiat-o, iar imaginile cu ea si mama adoptive, facute publice de aceasta, arata ca Sorina este bine, desi pentru ea s-a lansat o adevarata campanie pentru a se intoarce in casa familiei care a crescut-o pana acum.

Politistul Viorel Teaca lucreaza de 20 de ani in Politie. A lucrat la Serviciul Rutier, iar in prezent activeaza la Ordine Publica. In timpul liber, Teaca face voluntariat la Crucea Rosie si strange fonduri pentru a-i ajuta pe romanii in situatii disperate. Politistul a absolvit Facultatea de Drept, iar apoi, scoala postliceala sanitara. La Crucea Rosie Olt este formator, predand cursuri de prim-ajutor. Politistul Viorel Teaca din Slatina a devenit cunoscut datorita campaniilor umanitare in care s-a implicat activ, iar povestile sale au facut inconjurul tarii. De exemplu, intr-o zi a oprit masina de politie, a coborat, apoi a oferit unui copil nevoias o pereche de adidasi si un tricou.

sursa: wowbiz.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro