Alexandru Cumpanasu prezinta balbaiala autoritatilor dupa apelul Alexandrei la 112.

Alexandru Cumpanasu a publicat, pe Facebook, o copie a raportului integral preliminar al unei institutii publice cu privire la cercetarea din primele zile cu privire la interventia autoritatilor in cazul Alexandrei Macesanu. Cumpanasu, care este si unchiul Alexandrei, a sustinut ca doi politicieni de la partide adverse au cerut public „sa nu mi se mai permita sa vorbesc public” despre cazul fetei.

Unchiul Alexandrei Macesanu a publicat si copii ale raportului preliminar „cu privire la cercetarea din primele zile cu privire la (lipsa) de interventie a autoritatilor pentru salvarea Alexandrei”.

Alexandru Cumpanasu a dezvaluit ca dosarul penal privind disparitia Alexandrei Macesanu a fost deschis abia dupa ce procurorul DIICOT Craiova care se ocupa de cazul disparitiei Luizei Melencu a aflat de la televizor despre disparitia Alexandrei si l-a sunat pe procurorul Parchetului de pe langa Judecatoria Caracal, spunandu-i ca are suspiciunea ca cele doua disparitii au o legatura, si nu dupa ce Alexandra a sunat la 112 si a anuntat ca a fost rapita, violata si este sechestrata.

Potrivit aceluiasi document, procurorul Popescu de la parchetul de pe linga Judecatoria Caracal a luat legatura cu ofiterul de politie de la Directia Operatiuni Speciale Craiova, caruia i-a transmis cele trei numere de telefon indicate de politistul care a preluat plangerea parintilor Alexandrei si a transmis ordonanta si la Biroul Operatiuni Speciale Slatina.

loading...
„Ofiterul de politie a adus la cunostinta procurorului ca autoturismele dotate cu echipamentele de localizare si supraveghere, doua la numar, sunt pe teren, una in Craiova, iar a doua in Bucuresti, fiind implicate in alte actiuni care reclamau urgente”, se mai arata in raport.

La scurt timp, procurorul a fost informat ca numerele de telefon indicate (intre care si cel de pe care a fost sunata mama Alexandrei de o persoana care s-a recomandat ginerele ei) nu mai sunt active.

La 21.11, tot 25 iulie, procurorul Catalin Zavoianu de data aceasta a contactat ofiterul de politie, care a transmis ca, in continuare, cele trei numere de telefon nu sunt active, de aceea nu pot fi localizate.

„In jurul orei 01.00 Compartamentul Operatiuni Speciale a precizat ca, din verificarile efectuate, a rezultat ca numarul de telefon de la care minora Macesanu Alexandra Mihaela a apelat serviciul 112 a efectuat un apel in luna mai 2019 catre numarul de telefon (…) inregistrat pe numele Dinca Gheorghe. In baza acestor date, procurorul Popescu Cristian Ovidiu a emis o ordonanta provizorie prin care a dispus interceptarea si localizarea telefonului sus-mentionat pe o perioada de 48 de ore”, mai spune documentul.

De asemenea, raportul arata ca anchetatorii stiau inca din noaptea de 25 iulie, ora 01.00, ca telefonul de pe care Alexandra a sunat la 112 efectuase in luna mai 2019 un apel catre numarul lui Gheorghe Dinca. Perchezitiile au inceput in dimineata zilei de 26 iulie.

„Fiind desemnat sa supravegheze cercetarile, prin ordonanta provizorie din 25 iulie 2019, procurorul Cristian Ovidiu Popescu a dispus autorizarea pe o durata de 48 de ore, respectiv de la data 25.07.2019, ora 16:00 pana la data de 27.07.2019, ora 16:00 a interceptarii convorbirilor telefonice purtate pe 3 numere de telefon apartinand numitei Macesanu Alexandra Mihaela, localizarea telefoanelor mobile (respectiv telefonul de pe care s-a apelat serviciul 112, telefonul de pe care a fost apelata mama victimei si telefonul victimei), a cartelelor telefonice inclusiv supravegherea video, audio sau prin fotografiere a locatiilor identificate in urma exploatarii ordonantei provizorii”, se arata in raportul publicat de Alexandru Cumpanasu.De asemenea, potrivit raportului politistii si procurorii au decis de COMUN ACORD sa nu intre in casa lui Gheorghe Dinca inainte de ora 6.00.

De asemenea, Alexandru Cumpanasu a sustinut ca doi politicieni de la partide adverse au cerut public „sa nu mi se mai permita sa vorbesc public” despre cazul fetei.

„Dinspre toate zonele de putere ale statului sunt presat sa renunt la aparitii publice si dezvaluiri a neputintei unor institutii in a apara viata copiilor nostri!. Cel putin in judetul Olt. Ieri, 2 politicieni de la partide adverse au cerut public sa nu mi se mai permita sa vorbesc public. Am verificat cu conducerea celor doua partide importante si niciunul nu a avut (spun ei) acordul conducerii partidelor. Devine totusi dubios ca 2 reprezentanti ai celor mai mari partide din Romania au cerut asa ceva. Oare de ce? Dvs ce credeti? Considerati ca trebuie continuata aceasta lupta pt adevar si pt copii nostri care aproape m-a secatuit fizic si psihic? Si aproape mi a distrus viata familiala?”, a scris Alexandru Cumpanasu.

sursa: rtv.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro