DIICOT confirma o a treia victima!

Medicii legisti confirma o a doua victima a lui Gheorghe Dinca. DIICOT a anuntat ca ramasitele umane gasite in padure apartin unei „persoane feminine cu varsta cuprinsa intre 15 – 19 ani”. Anchetatorii urmeaza sa compare ADN-ul din fragmentele osoase cu cel al mamei Luizei, iar rezultatele sunt asteptate vineri, potrivit unor surse din IML.

Totodata, DIICOT anunta ca ramasitele umane ”sunt altele decat cele ce s-au individualizat anatomic printre resturile scheletale descoperite in urma perchezitiei domiciliare efectuate la data de 27 iulie 2019 la locuinta inculpatului Dinca Gheorghe”.

Institutul National de Medicina Legala (INML) ”Mina Minovici” a inaintat catre DIICOT, in data de 13 august, raportul de expertiza medico-legala antropologica asupra fragmentelor osoase gasite cu ocazia conducerii in teren a inculpatului Dinca Gheorghe la data de 5 august a.c. in zona de liziera de padure, amplasata pe terenul Statiunii de cercetare si dezvoltare agricola Caracal, indicate de catre inculpat ca apartinand victimei Luiza Melencu (18 ani). La fel ca in cazul fragmentelor osoase gasite in butoiul din curtea casei lui Dinca, medicii legisti urmeaza sa stabileasca, dupa expertiza ADN, daca victima este Luiza sau o alta persoana. ADN-ul din fragmentele osoase va fi comparat cu cel al mamei Luizei. Surse din IML spun ca rezultatele expertizei AND vor fi gata, cel mai probabil, vineri.
loading...
Tonel Pop, avocatul familiei Luizei Melencu, spune ca este nemultumit de felul in care specialistii de la Institutul National de Medicina Legala au raspuns, dupa expertiza, la intrebarile legate de oasele gasite intr-o padure de langa Caracal si despre care Gheorghe Dinca sustine ca ar fi ale Luizei. „E o mare porcarie! Studiile antropologice trebuiau facute la obiect, nu sa dea o marja de nu stiu cati ani. Intai trebuiau eliminate prin comparatie victimele, sa ne spuna daca sunt sau nu ele (n.r. – Alexandra si Luiza), si apoi sa se faca o comparatie cu populatia feminina din Romania si din Europa. Aveau tot ce le trebuie: dosare medicale, radiografii. Studiile trebuiau sa fie exacte. De ce nu s-a dispus la obiect? Noi stim exact cum s-au dezvoltat aceste fete.
Intai compari cu ce ai si apoi cu fetele din Europa”, ne-a declarat avocatul Tonel Pop. Luiza a fost data disparuta anul acesta, in data de 14 aprilie. Cazul ei a ajuns in atentie, odata cu apelul Alexandrei Macesanu (15 ani) la 112, pe 26 iulie. Anchetatorii au descoperit ca ambele tinere au fost victime ale lui Gheorghe Dinca, barbatul afirmand ca le-a ucis si apoi le-a incendiat trupurile.

sursa: libertatea.ro

Comenteaza articolul

comments

loading...

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro