Alexandru Darie a murit.

Alexandru (Ducu) Darie a murit la varsta de 60 de ani. Regizorul, fiul regretatului actor Iurie Darie, era internat la Spitalul Fundeni, pe sectia de terapie intensiva, fiind diagnosticat cu ciroza.

UPDATE ora 19:30. Instantanee sfasietoare au fost postate de Chris Simion pe Facebook: regizoarea, in bratele colegului de breasla Ducu Darie, trecut de azi in nefiinta. Ea a invins in lupta cu cancerul de san, el a pierdut lupta cu ciroza. „Acum o luna, de ziua lui, la Bulandra… parca a fost ieri. Astazi, maine si mai departe o sa-l tin la fel de strans in brate.

Datorita lui am dat la regie! Lui ii multumesc dupa fiecare spectacol si-i dedic o parte din aplauze. A fost mereu mentorul meu. Si asa va ramane! Dumnezeu sa-ti odihneasca sufletul, Ducu”, a scris Chris. UPDATE 18.30. „S-a dus unul dintre cei mai mari regizori. Am lucrat mult cu el. Dumnezeu sa il odihneasca”, a spus, cu tristete, Anca Sigartau, actrita care a jucat in spectacolele regizate de Alexandru Darie. UPDATE 18.15. Actrita Ioana Macaria a lucrat cu Alexandru Darie in ultimul sau spectacol, „Coriolanus”: “Problemele de sanatate le ducea pe picioare de mai mult timp. Pareau tinute sub control, spun asta din perspectiva actorilor care lucrau cu el”, a spus, indurerata, Ioana Macaria. UPDATE ora 18.00 Serban Pavlu: „Am trait clipe frumoase alaturi de Alexandru Darie, mai ales la repetitiile pentru spectacolul «Coriolanus», un spectacol imens, care a avut un puternic impact asupra publicului. A fost cel mai important rol pe care l-am avut, un examen pe care l-am trecut cu Alexandru Darie, alaturi de el si mai ales datorita lui, pentru ca a avut incredere in mine. O sa-l tin minte toata viata si o pastrez mereu vie amintirea repetitiilor si mai ales a discutiilor pe care le aveam atunci” Citeste intreaga stire: Serban Pavlu joaca in ultima piesa regizata de Alexandru Darie. “Datorita lui am avut cel mai important rol din cariera mea” a spus actorul
loading...
UPDATE ora 17.45 „Sunt socata de vestea asta si imi pare rau. Ne stiam, ne vorbeam, ne salutam, dar nu am lucrat niciodata sub directia lui, cu toate ca mi-as fi dorit”, ne-a declarat, cu tristete, Monica Davidescu. Cei doi au fost la un pas de a lucra impreuna, insa acest lucru nu s-a concretizat. Regizorul a fost in sala de teatru la vizionarea unei piese in care juca sotia lui Aurelian Temisan, insa spectacolul respectiv nu si-a gasit loc in repertoriul de la acea vreme al Teatrului Bulandra. Nu a fost sa fie.

Monica era la curent cu sanatatea subreda a lui Ducu Darie, insa era optimista in privinta evolutiei sale. „Eram convinsa ca o sa invinga boala si de data asta, dar Dumnezeu are planurile lui”, a mai spus ea. UPDATE, ora 17:36 – Lucian Mindruta a transmis si el un mesaj dupa moartea lui Alexandru Darie. „Dar cea mai impresionanta mostenire pe care ne-o lasa Ducu e chiar moartea lui. A murit de ciroza. Avea nevoie de un ficat nou. Era pe lista de transplant. Era un mare regizor, sef la Bulandra… va imaginati ca stia tot Bucurestiul, da? Ei bine, Ducu nu s-a bagat in fata. Nu s-a bagat in fata la coada pentru viata. A murit cu ficatul lui, cuminte, la coada la care stateau atatia si atatia necunoscuti, necelebri, poate si netalentati…”, este o parte din mesajul lui Lucian Mindruta.

UPDATE, ora 17:11 – Actrita Daniela Nane este socata de disparitia lui Alexandru Darie. “Este, pentru teatrul romanesc, o pierdere a carei amploare inca nu o putem constientiza. A fost unul dintre cei mai talentati regizori ai Romaniei, cu o viziune artistica de geniu si cu o pofta de a crea unica, cu totul provocatoare. Il plang si ii multumesc, pentru ca m-a pozitionat ca actor de forta prin rolurile pe care mi le-a incredintat in Teatrul Bulandra. Ma voi ruga pentru el in continuare. Condoleante familiei!”, a declarat, pentru Libertatea, Daniela Nane. UPDATE, ora 17:08 – Teatrul Bulandra a transmis un mesaj dupa moartea regizorului Alexandru Darie. „Cu profund regret, Teatrul Bulandra anunta disparitia prematura a directorului sau, regizorul Alexandru Darie. Suntem cu totii alaturi de familia indurerata. Odihneste-te in pace, Ducu!” UPDATE, ora 16:58 – Actrita Oana Pellea a transmis un mesaj de condoleante dupa moartea regizorului Alexandru Darie. „Ducu… ne stim si iubim de cand aveam 4 si tu 7 ani. Ce atata graba, Ducu? Ai ars ca lumanarea din „Trei surori”… repede si pana la capat. Te iubesc. Multumesc. Drum bun. Ne mai intalnim noi… si… te iubesc! Condoleante, Maria Miu si Serghei”, a scris actrita. UPDATE, ora 16:57 – Actrita Anca Pandrea a declarat ca nu va merge la inmormantarea regizorului Alexandru Darie, fiul fostului ei partener de viata, Iurie Darie. „A murit acum doua ore, m-a sunat familia sa ma anunte. I-am aprins o lumanare. Nu am putut sa merg la el la spital si nici la inmormantare nu voi merge. Dupa Iura (n.r. moartea lui Iuriue Darie, tatal lui Alexandru Darie), eu nu mai merg la nicio inmormantare. Ma intelegeam foarte bine cu Ducu, nu am avut nimic unul cu celalalt. Dumnezeu sa-l odihneasca”, a declarat Anca Pandrea. Ducu Darie a incetat din viata in urma unei grave suferinte. Informatia a fost confirmata de mama lui vitrega, Anca Pandrea (73 de ani). Alexandru Darie a fost diagnosticat cu ciroza, iar in ultimii ani, starea sa de sanatate s-a agravat. Acesta se afla pe listele pentru transplant hepatic. Fiul regretatului actor Iurie Darie a murit la sapte ani dupa disparitia tatalui sau.
loading...
Fiul celebrului actor Iurie Darie, regizorul Alexandru Darie a implinit 60 de ani pe 15 iunie anul acesta. De cativa ani, regizorul se trata de ciroza la Ponderas Academic Hospital. In urma cu zece zile, a fost internat la Institutul Clinic Fundeni, cu o complicatie la plamani, spuneau apropiatii artistului. In luna iunie, Ducu Darie a fost sarbatorit de public si de actori pe scena Teatrului Bulandra din Capitala, la finalul productiei „Coriolanus”. In lumea artistica, se spunea ca acesta a fost un spectacol-testament, dat fiind ca colegii de la teatru stiau ca acesta era grav bolnav. Cine a fost Alexandru Darie Alexandru Darie a absolvit in 1983 Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L. Caragiale“ Bucuresti. Din 2002, Ducu Darie a condus Teatrul Bulandra, conferindu-i acestuia un statut unic intre teatrele din Romania, cu artisti de elita si cu o dimensiune profund europeana. In 2006, este ales presedinte al Uniunii Teatrelor din Europa, ducand la bun sfarsit in 2011, doua mandate consecutive la conducerea acestei prestigioase institutii.

sursa: libertatea.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro