Anca Serea le raspunde celor care spun ca e sectanta.

Anca Serea, mama a sase copii, a vorbit despre religia sa. Vedeta a marturisit ca este adesea intrebata daca este sectanta.

Fosta prezentatoare de televiziune Anca Serea a scris, pe blogul ei, un text in care vorbeste despre religia sa. Acesta a marturisit ca a fost adesea intrebata daca este sectanta. „Am primit nu o data intrebarea daca sunt sectanta pentru ca am ales sa fiu mama nu a unui singur copil, ci a sase. Sunt o persoana normala, ca si voi, careia pur si simplu ii plac copiii si adora sa fie mama. Dar religia nu este un subiect de discutie.

Mi s-a intamplat in decursul carierei mele sa primesc o multime de intrebari pe aceasta tema, uneori formulate sub forma de reprosuri sau acuzatii. Desi am ajuns sa nu ma mai las afectata de ele, nu neg faptul ca ma deranjeaza ca atat de multi oameni se gandesc la aceste lucruri si sunt atat de interesati de religia mea. Am raspuns deja ca sunt de religie ortodoxa si, mai mult decat atat, sunt un om crestin, cu frica de Dumnezeu. Intotdeauna am crezut in puterea binelui si in faptul ca ce semeni aia culegi, asa ca aplic in fiecare zi din viata. De fiecare sarbatoare importanta, dar si duminica sau pur si simplu cand simt nevoia sa imi eliberez sufletul merg la biserica si am norocul de a fi aproape de Manastirea Cernica. Insa nu consider ca acest lucru trebuie discutat sau dezbatut si nici nu ma consider datoare sa ma explic”, a scris Anca Serea pe blog.
loading...
Vedeta a precizat ca religia este o chestiune intima, care nu trebuie justificata. „Pentru ca religia este o alegere personala, intima, care nu se justifica. Am ales sa scriu acest articol tocmai pentru acest motiv. Traim in niste vremuri in care etniile, credintele si religiile sunt foarte, foarte diverse. Insa chiar daca este vorba de rude sau de prieteni apropiati, nu este problema nimanui cui alegi sa te rogi. Este un subiect, care alaturi de politica, nu se discuta, este tabu…

… Din punctul meu de vedere, lucrurile sunt simple: fiecare este liber sa aleaga ce face, cui, cum si cand se roaga. Iar acest lucru nu ne diferentiaza in vreun fel. Faptul ca eu sunt ortodoxa nu cred ca ma face superioara unei persoane de alta religie sau unei persoane atee. Pentru ca fiecare are propriul sistem de valori la care se raporteaza, propriile principii de viata.

Mi-as dori sa observ putin mai multa toleranta si libertate in gandire in sensul acesta. Si mai putina ura si aratat cu degetul. Chiar daca as fi fost, cum spun unii, sectanta, nu cred ca m-ar fi schimbat cu nimic ca om. Si nu ar fi fost problema nimanui. Este pacat sa ne lasam macinati de astfel de lucruri care nu au niciun fel de importanta. Mai important este sa iti iubesti familia, sa ai o meserie pe care sa o faci cu drag si, atunci cand poti, sa contribui in aceasta lume cu putin bine. Este chiar simplu daca privesti lucrurile astfel”, a incheiat ea.

Anca Serea este casatorita cu muzicianul Adi Sina. Vedeta are sase copii . In luna august a acestui an, Anca Serea a adus-o pe lume pe Leah, fiica sa cea mica.

sursa: libertatea.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro