Averea lui Alexandru Cumpanasu: Sapte case, trei terenuri si doua masini.

Alexandru Cumpanasu, la fel ca toti candidatii la alegerile prezidentiale, a depus declaratia sa de avere la BEC. Conform acesteia, are sapte case, trei terenuri intravilane si doua masini, informeaza Hotnews.

La capitolul venituri, anul trecut, el a castigat 1,1 milioane de lei (aproximativ 19.000 de euro pe luna), iar sotia sa 595.000 de lei (aproximativ 10 000 de euro pe luna), amandoi cam din aceleasi surse (in mare parte bani publici).

SNSPA – unde preda cursuri, desi nu are diploma de licenta, conform declaratiilor facute de el insusi, marti, la Realitatea TV. Romaqua Group Borsec Asociatia de acreditare din Romania, din subordinea Ministerului Economiei – Asociatia de Acreditare din Romania, avand acronimul RENAR, este o organizatie neguvernamentala din Romania, fara scop lucrativ, care este recunoscuta oficial ca organism national de acreditare unic. Functioneaza in coordonarea si sub supravegherea Ministerului Economiei. Principala activitate a RENAR vizeaza acreditarea laboratoarelor de analize umane pe standardul ISO 15189/2007, urmare a introducerii acestui standard ca o conditie obligatorie pentru intrarea unui laborator de analize umane in contract cu sistemul public de asigurari de sanatate, potrivit Digi 24. UEFICSDI – Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii aflata in subordonarea Ministerului Educatiei Nationale. Misiune: promovarea calitatii, leadership-ului pentru invatamantul superior, cercetare, dezvoltare si inovare. Compania Nationala pentru Controlul Cazanelor, Instalatiilor de Ridicat si Recipientelor sub Presiune.
loading...
De la SNSPA a primit un salariu de aproape 67.000 de lei, de la Romaqua Group aproape 80.000 de lei, de la Asociatia de Acreditare din Romania si de la UEFISCDI Bucuresti circa 60.000 de lei. Pe langa salarii, a avut venituri din drepturi de autor si prestari servicii: De la Asociatia pentru Implementarea Democratiei – peste 580.000 lei, Asociatia Centrul pentru Integritate – 47.000 lei, CNCIR – 120.000 lei, asociatia de Acreditate din Romania, aproape 67.000 lei. De asemenea, din chirii a incasat peste 106.000 de lei.

De la celebra sa Asociatie pentru Implementarea Democratiei a scos in 2018 cu titlu de drepturi de autor 580 000 de lei, iar pe numele sotiei, care este si consilier in Guvernul Dancila, tot drepturi de autor, in valoare de 300 000 de lei.

In ceea ce priveste veniturile sotiei sale, Simona Gabriela Cumpanasu, aceasta a obtinut din salariu peste 23.000 de lei de la Asociatia Centrul pentru Integritate, 89.500 de la UEFISCDI, aproape 53.000 de lei de la Asociatia de Acreditare din Romania, peste 87.600 de lei de la Romaqua Group si 8.000 de la Secretariatul General al Guvernului. Pe langa salariu, si sotia lui Cumpanasu a avut venituri din drepturi de autor si prestari servicii – 310.000 de la Asociatia pentru Implementarea Democratiei si 24.000 de la CNCIR (Compania Nationala pentru Controlul Cazanelor, Instalatiilor De Ridicat si Recipientelor Sub Presiune).

Cumpanasu, despre care s-a aflat ca urmeaza cursuri de master in Elvetia, desi nu a absolvit vreo facultate, a luat anul trecut si aproape 59.000 de lei de la Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI). Sotia sa a incasat si ea, tot de la UEFISCDI, 90.000 de lei. Adrian Curaj, fost ministru al Educatiei, acum director general UEIFCDI, spune, citat de Hotnews, ca si Cumpanasu si sotia au participat la un concurs de proiecte, luand acesti bani in mod legal.

Candidatul la prezidentiale are trei terenuri intravilane, in suprafata totala de peste 600 mp, cumparate dupa 2014. De asemenea are trei case si patru apartamente, cu suprafete intre 78 de metri patrati si 228 de metri patrati, toate achizitionate de familia Cumpanasu dupa 2013. Totodata, are doua masini, un Subaru din 2008 si un Mercedes cumparat in 2018, scrie Hotnews.ro. Declaratia de avere depusa la BEC arata si un imprumut, de 300.000 de euro, luat de Cumpanasu de la un fost consilier din Ministerul Economiei, dar a reusi sa isi imprumute Asociatia (pentru Implementarea Democratiei) cu aproape 153.000 de lei. Biroul Electoral Central (BEC) a depus o plangere la Parchet pe numele lui Alexandru Cumpanasu, pentru suspiciuni de frauda cu semnaturi falsificate.

sursa: libertatea.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro