Ce se va intampla cu mama Luizei Melencu in cazul probelor ADN

In urma cu cateva zile, mama Luizei melencu nu a acceptat sa mearga la recoltarea probelor.

Mama Luizei Melencu a avut parte de o situatie neplacuta acasa. In cursul zilei de luni, mama Luizei Melencu a avut parte de o ”surpriza”. Ea a marturisit ca a refuzat sa dea ADN-ul procurorilor, deoarece i-au mai fost recoltate probe in trecut.

Astazi, insa, seful DIICOT, Felix Banila sustine faptul ca mama Luizei Melencu, fata de 18 ani care a disparut in luna aprilie, va merge la sediul DIICOT pentru recoltarea de probe ADN.

„Mama victimei a fost invitata pentru maine si nu pentru astazi la sediul Directiei pentru a stabili cu dumneaei daca este sau nu este de acord pentru a i se recolta probe biologice. Dupa cum bine stiti, o instanta de judecata, instanta competenta a autorizat efectuarea unei astfel de proceduri pentru a obtine probe de comparatie si colegii mei vor proceda conform procedurii penale in raport si de atitudinea pe care o va avea dumneaei la momentul la care i se va solicita consimtamantul”, a explicat Felix Banila situatia, conform Agerpres.

loading...
Felix Banila, seful DIICOT, sustine faptul ca a fost solicitata FBI o a doua opinie cu privire la sinceritatea inculpatului.

“Asa cum am comunicat si public (…), s-a dispus efectuarea unei comisii rogatorii in SUA pentru a efectua o noua extragere de ADN printr-o metoda pe care Institutul National de Medicina Legala Mina Minovici nu este omologat sa o efectueze, respectiv prin metoda de extragere ADN mitocondrial. Nu este vorba despre o lipsa de incredere in institutul nostru, ci pur si simplu datorita faptului ca o astfel de procedura de acreditare a unei noi metode este de durata, iar cooperarea dintre noi si autoritatile din SUA permit o astfel de cooperare”, a spus Felix Banila, potrivit HotNews.

Anchetatorii au aflat ca tatal Luizei Melencu nu este tatal ei biologic. Descoperirea a fost facuta dupa ce mostrele ADN prelevate de la mama si de la tatal Luizei Melenc au fost comparate cu ramasitele din padure, conform RTV. Rezultatul a fost comunicat mamei Luizei, dar ea refuza sa dea o proba noua.

„Asta suna a santaj din partea procurorilor. Eu am stat 20 de ani cu el si am doi copii. Daca eu stiu ca e tatal biologic al copilului, asta suna a santaj. Eu am aflat de la televiziuni. Pe mine nu m-a sunat nimeni. Eu un alt test ADN nu fac”, a declarat mama Luizei Melencu.

sursa: wowbiz.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro