Fetita de 11 ani din judetul Dambovita a fost gasita

Mihaela-Adriana Fieraru, o fetita varsta de 11 ani ani din judetul Dambovita, a disparut vineri dupa-amiaza in drumul de la scoala spre casa. Copila a fost gasita moarta, duminica, pe un camp, dupa 44 de ore de cautari. Anchetatorii spun ca ar fi fost ucisa dupa o jumatate de ora de la rapire.

UPDATE 19.14. ”Ne pare extrem de rau ca ne confruntam cu situatia tragica, transmitem condoleante familiei” a declarat seful politiei din Dambovita, intr-o conferinta de presa. De la 19.33, de la momentul sesizarii, (vineri, n.r.) intreaga Politie a fost la fata locului, alaturi de procuror si voluntari. Locuinta familiei a fost verificata de trei ori in aceste zile.

Initial cazul a fost tratat ca disparitie, apoi a fost deschis dosar penal pentru lipsire de libertate. S-a mers pe foarte multe variante, nu s-a exclus ca fetita s-ar fi putut rataci pe camp. S-a mers si pe varianta rapirii acesteia, s-au efectuat activitati si pe timpul noptii, a existat sprijin din partea populatiei si a unei organizatii care are caini utilitari. S-au verificat camerele de supraveghere din zona de importanta, fetita a aparut ultima oara la 17.15, la 350 de metri de locuinta, ulterior nu a aparut la domiciliu. Pe parcurs am stabilit un cerc de autoturisme suspecte aflate in zona in momentul respectiv si de aici am plecat spre a stabili o zona de cautare si a reusi astazi in a identifica din pacate trupul fetitei care nu era in viata. Acum se defasoara cercetarea la fata locului si va urma autopsia, este foarte importanta prelevarea de mostre biologice si stabilirea unei legaturi cu cercul de suspecti. Avem un cerc de suspecti, vor fi trasi la raspundere penala. Pot confirma ca exista un cetatean strain aflat in acest cerc de suspecti, mai mult nu pot spune pentru pastrarea confidentialitatii in ancheta. Sunt urme de violenta pe trupul fetitei, se va stabili la autopsie daca anumite urme de violenta ar fi produse de animalele salbatice din zona. In mod cert se va stabili modalitatea de producere a decesului.
loading...
S-a facut examinarea sumara la locul comiterii faptei. La acest moment urmarirea penala este in rem, nu am dispus urmarirea penala fata de o persoana anume. Cauza a fost declinata la Parchetul Tribunalului Dambovita pentru omor, lipsire de libertate si nu excludem violul. Nu pot confirma si nici infirma situatia cetateanului olandez. Pot spune ca doar e un cetatean strain. Exista un suspect principal. S-au vizionat de vineri imagini de pe camerele de supraveghere ale Primariei, dar si de la persoanele particulare care le-au oferit Politiei. Sunt decalaje orare intre ele, se verifica. Excludem la acest moment sa fie implicate mai multe persoane. Toate datele duc catre un infractor singuratic, excludem pe cineva din familie. Datele indica ca la momentul sesizarii organelor penale fetita nu era in viata. Am ajuns la un autoturism cu principalul suspect, l-am vazut in imagini cand a iesit din Gura Sutii si a intrat in urmatoarea localitate dupa o jumatate de ora iar distanta putea fi parcursa in doar cateva minute. Nu se justifica timpul parcurs. Sistemul Alerta Rapire Copil presupunea sesizarea presei, populatiei pentru gasirea victimei. La acel moment am apreciat ca nu ne putea ajuta pentru gasirea ei. Fetita a fost ucisa in maximum jumatate de ora dupa ce a fost rapita. Rapita la ora 17.16 minute, politia sesizata la 19.14, cu certitudine nu mai era in viata. Aseara la ora 23 am stabilit traseul pe care a plecat masina si am facut cercetarile de dimineata. Exista o masina inchiriata care este verificata la acest moment. Nu a fost audiata nici o persoana.
UPDATE – ora 18.00: Suspect in cazul fetitei este un cetatean olandez. Masina inchiriata de el apare pe imaginile camerelor de supraveghere video din Gura Sutii, la momentul disparitiei fetitei, conform unor surse ale Libertatii. Fetita a fost gasita decedata pe un camp de pe raza comunei Podulesti, aflata la 6 km de Gura Sutii. Trupul fetitei prezenta urme de violenta. UPDATE – 22 septembrie, ora 16.25: Fetita a fost gasita moarta, in urma cu putin timp, ascunsa intr-un lan de porumb, au declarat surse apropiate anchetei pentru Libertatea.

Politistii spun ca pe corpul sau exista urme de violenta, iar principalul suspect in acest caz este un cetatean olandez, care ar fi parasit deja Romania, potrivit Digi 24.

loading...
UPDATE – ora 19.10: Fetita de 11 ani din localitatea damboviteana Gura Sutii este cautata de forte sporite de politisti, sunt folositi si caini de urma, de asemenea drone si un elicopter, informeaza Inspectoratul de Politie Judetean Dambovita (IPJ) Dambovita, citat de Agerpres. „Sunt angrenati aproximativ 200 de politisti, sunt folositi cainii de urma si zona satului este survolata de un elicopter alternativ cu doua drone. IPJ Dambovita Potrivit sursei citate, pana la acest moment nu exista suspiciuni cu privire la savarsirea vreunei infractiuni, insa nu este exclusa nicio varianta. Politistii solicita persoanelor care detin informatii utile in vederea depistarii minorei sa anunte cea mai apropiata unitate de politie sau sa apeleze numarul unic pentru apeluri de urgenta 112. Fata avea de parcurs un traseu de jumatate de ora pe distanta scoala-casa, iar cand parintii sai au observat ca intarzie au sunat imediat la 112. Pe camerele de supraveghere fetita a fost surprinsa la numai 100 de metri de casa, insa la scurt timp a iesit din raza de acoperire a sistemului video si, de atunci, nimeni nu mai stie nimic despre ea, informeaza Antena 3. In momentul disparitiei era imbracata cu o pereche de blugi de culoare albastra, o bluza cu maneca lunga de culoare gri si purta o pereche de pantofi sport, in doua culori (rosu si negru). Are 1,50 m. inaltime, aproximativ 45 de kilograme, ochi caprui, par lung, castaniu. Persoanele care detin informatii care pot ajuta la gasirea fetitei sunt rugate sa apeleze serviciul unic de urgenta 112 sau sa se adreseze celei mai apropiate sectii de politie.

sursa: libertatea.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro