Luiza Melencu s-a despartit de iubit cu o zi inainte sa dispara.

Colegele Luizei Melencu au inceput ieri scoala. Manualele de anul trecut ale fetei au ramas acasa. Diriginta Luizei a rugat-o pe mama sa le aduca la liceu, dar femeia nu se indura, parca ar capitula definitiv, daca s-ar desparti de ele. Iar profesorii inca nu i-au incheiat situatia scolara Luizei pe anul trecut. Nici ei nu se indura, e ca si cand ar recunoaste ca nu o mai asteapta.

In curtea casei batranesti din Radomir, mama si bunicii se framanta printre zeci de intrebari fara raspuns.

Un singur iubit a avut Luiza. Pe Alexandru. Se stiau de cand erau copii, parintii lor se cunoscusera in Italia, unde erau cu totii la munca. “Se tot certau si se impacau. Ieseau impreuna prin Caracal, pe la ea prin sat”, spune Ioana, prietena Luizei. “Ea ar fi vrut sa se vada cu el si in timpul saptamanii, dar Alex ii spunea ca nu are timp sa vina la Craiova. Stiu ca bunicul ei n-a fost de acord de la inceput cu relatia lor”.

“Alex are vreo 20 de ani. Erau de 3-4 luni impreuna si venea aici s-o vada. Cu masina, o lasa in fata portii si stateau la ea in camera vreo 2-3 ore”, povesteste mama Luizei. “In sufletul ei, avea ceva pentru el”, completeaza Ioana. “Dar el era pe jumatate tigan, iar ea – romanca si cred ca si-a dat seama ca n-au viitor impreuna. Mi-a spus ca vrea sa se desparta de el, dar ca asteapta sa treaca ziua lui, care e pe 20 aprilie, ca sa-i spuna.”

loading...
“Numai ca sambata, cu o zi inainte sa dispara, m-a anuntat ca s-a despartit de el”, marturiseste prietena Luizei. “Mi-a zis «nu mai simt eu ca trebuie sa fiu cu el». El era plecat in Italia si s-au despartit prin mesaje pe Facebook. Atunci au sters de pe Facebook si toate pozele in care erau impreuna. Mai intai ea, apoi el.”

Dupa ce Luiza a disparut, familia ei a luat legatura si cu Alex. “El era plecat din 1 aprilie in Italia, unde muncea impreuna cu parintii la o ferma agricola”, spune mama Luizei. “Dar, pana sa plece in Italia, au stat doua saptamani numai impreuna.”

Alex ne-a spus ca vineri, 12 aprilie, a fost ultima oara cand a vorbit cu Lulu mama Luizei «Sunteti bunicul Mihaelei?» A doua zi dupa ce a rupt relatia cu Alex, Luiza a disparut din Caracal. Bunicul ei, Stelian Iordache, spune ca a anuntat disparitia la Politie in aceeasi zi. A sunat la 112, iar la ora 17.00 au venit politistii din Cosoveni, care raspund si de comuna Diosti, si au luat o declaratie si cateva poze cu fata.

“Au zis ca e majora, ca a plecat cu vreun iubit, ca poate a vrut libertatea pe care n-a avut-o pana acum. Stai linistita, nu mai plange mamaie, mi-au zis”, isi aminteste bunica.

Era ziua in care Stelian Iordache primea primul apel telefonic suspect. “Pe la ora 8.30 – 9.00 dimineata”, isi aminteste bunicul. “Era o voce de barbat tanar, pe la 30-35 de ani.” Bunicul reda dialogul si se uita in jos, in pamantul de sub bolta de vita-de-vie, ca si cum acolo ar fi totul transcris.

loading...
– Sunteti bunicul Mihaelei? – Care Mihaela? Ca nu cunosc nici o Mihaela. (“pe Luiza o cheama si Mihaela, dar noi toti o stiam de Luiza si ii spuneam Lulu…”) – Luiza… – Cine sunteti? Ce s-a intamplat? – … (liniste) – Ce s-a intamplat cu Luiza? – A decis sa plece de acasa, la sfatul unui bune prietene. – Dati-mi-o, va rog, sa vorbesc cu ea! Dar interlocutorul a inchis telefonul, spune bunicul. Batranul a anuntat imediat Politia din Cosoveni si a lasat numarul de telefon de pe care fusese sunat. Abia dupa trei zile, pe 18 aprilie, politistii au intocmit ordonanta prin care au propus Parchetului de pe langa Judecatoria Caracal inceperea urmaririi penale “in rem” cu privirea la savarsirea infractiunii de lipsire de libertate, informeaza DIICOT central. «Copiii au ajuns cu bine in Elvetia» A doua zi, cand procurorii inregistrau dosarul, bunicul Luizei spune ca a primit un nou apel: “Pe la ora 13.00. De data asta era o voce de barbat mai in varsta, pe la 50-60 de ani, care n-a spus decat «Copiii au ajuns cu bine in Elvetia» si a inchis”. Din nou, barbatul a anuntat Politia. Abia in data de 30 mai. La 11 zile dupa acest apel, dosarul a fost declinat catre DIICOT Craiova, “existand indicii ale comiterii infractiunii de trafic de persoane”, informeaza DIICOT central
Ce conteaza 11 zile, cand e vorba de viata unei fete? O fata oarecare, dintr-un sat din Dolj. Si au mai trecut alte sase zile, pana cand dosarul a fost inregistrat la DIICOT Craiova. «Tata a picat poligraful, eu l-am trecut» Era 5 iunie 2019, spune DIICOT central. “Pe 5 iunie, vazand ca de caz se ocupa doar Politia din Cosoveni si nu se intampla nimic, am mers la Judecatoria Caracal si am stat de vorba cu o avocata, care ne-a sfatuit sa mergem imediat la DIICOT. Atunci am vorbit prima oara cu procurorul Vasilescu”, spune bunicul Luizei. “Parea distant, parca nici n-ar fi vrut sa preia dosarul. Ne-a spus sa facem o cerere, am facut-o, am depus-o, dar numar de inregistrare n-am primit. Apoi am stat si am asteptat. Pana cand ne-au pus la testul poligraf. Pe mine si pe fiica mea, mama Luizei. Eu eram banuit ca as sti ceva si n-as spune adevarul. Nici acum nu stim rezultatele poligrafului…” “Tata a picat, eu l-am trecut”, il contrazice mama Luizei. Zambeste si-l necajeste, de parca ar fi vorba de notele la vreo lucrare de control. Barbatul bombane. “Tot timpul ne-a mintit procurorul”, spune el. “Eu sunt convins ca el a stiut de la inceput ce s-a intamplat. Am fost la DIICOT, sa-l intreb ce a mai aflat, si de doua ori pe saptamana.
loading...
Batea cu pumnul in masa, ca el pune intrebarile, el se ocupa de caz si poate sa ma aresteze oricand.” Bunicul Luizei spune ca, la un moment dat, procurorul Vasilescu nici n-a mai vrut sa-l primeasca in audienta, iar de atunci, a mers la el doar mama fetei, care se intorsese din Anglia la o saptamana dupa disparitia Luizei. Procurorul Vasilescu imi zicea ca nu exista nici o pista. «Ma opreste un zid», asa imi spunea mama Luizei Luiza ar fi vorbit cu «niste tigani» din Breaza Intre timp, familia Luizei a incercat sa afle singura cu cine a vorbit ea in ziua disparitiei si a cerut companiei de telefonie mobila listingul pentru numarul ei. Dar cererea le-a fost refuzata, desi abonamentul e pe numele mamei, care-l plateste si acum. Si-l va plati si luna viitoare, pana pe 10 noiembrie, cand el o sa expire. Dar listingul lui, pentru a vedea exact de pe ce numere de telefon a fost sunat in 15 si 19 aprilie, bunicul spune ca nu s-a gandit sa-l ceara. Desi are tot abonament, la aceeasi companie. De la procurori, rudele Luizei au aflat ca printre ultimele apeluri inregistrate pe telefonul fetei ar fi si cateva de pe un numar localizat in Breaza, judetul Prahova. Iar anchetatorii au stabilit ca erau niste persoane de etnie roma. “Niste tigani, doi barbati si o femeie. Numarul acela aparea in listing de cateva ori, chiar in perioada cand fata a disparut”, spune Monica Melencu. Tot de la procurori au aflat, inaintea presei, ca au fost descoperite la liziera padurii acele fragmente de oase carbonizate. Insa doar de la televizor stiu ca pe o noptiera din casa lui Dinca ar fi fost gasite niste pete de sange care ar fi ale Luizei. Cred si se gandesc ca Dinca ar putea avea o legatura cu disparitia Luizei. N-au nici o alta informatie de care sa-si lege sperantele. Cei de la DIICOT central nu-i permit avocatului care ii reprezinta sa consulte probele aflate la dosar. Iar singurii care tin legatura cu familia Luizei sunt politistii de la BCCO Craiova, iar ei “nu pot da informatii dintr-o ancheta aflata sub coordonmarea procurorului.” Luiza nu apare pe site-ul Interpol Ieri, Luiza ar fi trebuit sa inceapa clasa a XII-a. Era o eleva constiincioasa, avea note bune. Mama nu stie pe unde ar putea fi carnetul ei de note. Manualele de anul trecut ale fetei au ramas acasa. Diriginta Luizei a rugat-o pe mama sa le aduca la liceu, dar femeia nu se indura, parca ar capitula definitiv daca s-ar desparti de ele.

sursa: libertatea.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro