Procurorii vor preleva cu mandat probe ADN de la mama Luizei Melencu

Procurorii DIICOT care ancheteaza crimele de la Caracal urmeaza sa preleve cu mandat probe DNA de la mama Luizei Melencu, una dintre victimele lui Gheorghe Dinca.

UPDATE: Intr-o interventie telefonica la Antena 3, mama Luizei Melencu a afirmat ca refuza in continuare sa-i fie recoltate probe. „Nu imi deschid gura. Nu am sa dau nicio proba. O sa vada o tara intreaga”, a spus Monica Melencu, la postul de televiziune. Aceasta a sustinut ca a dat deja probe, asa ca nu vede de ce este nevoie sa treaca din nou prin aceasta procedura. DIICOT transmite ca in cursul zilei de luni, politistii de la Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Craiova au mers la domiciliul mamei Luizei pentru a preleva probe biologice. Dupa ce a vorbit cu avocatul sau, Monica Melencu a refuzat sa ii fie prelevate probe, iar in aceste conditii procurorii au cerut si obtinut un mandat in acest sens de la Tribunalul Bucuresti. ”In vederea punerii in executare a autorizarii instantei de judecata, organele de politie judiciara delegate in acest scop vor desfasura activitatile prevazute de lege, in cursul zilei de 24.09.2019. Precizam ca administrarea acestor probe este indispensabila stabilirii identitatii victimei in vederea deplinei lamuriri a cauzei si bunei desfasurari a urmaririi penale”, se arata in comunicatul DICOT.

Prelevarea de probe ADN se face prin periaj bucal cu betisorul. In cazul in care femeia refuza in continuare sa dea de buna voie probe, politistii pot folosi forta. Tonel Pop, avocatul familiei Melencu, spune ca familia va refuza sa dea probe deoarece nu este normal sa se ceraa o noua prelevare din moment ce s-a facut deja una. ”Este o chestiune absurda, aberanta. Din moment ce a fost prelevat ADN-ul in mod profesionist in mai multe eprubete din multe parti ale corpului mamei Luizei. Ei trebuie sa explice ce au facut cu acest ADN, de ce nu mai exista si de ce vin sa preleve noi probe. Pentru ca acest ADN a fost verificat, ni s-a spus ca este pe linia de filiatie dintre ADN-ul recoltat din firele de par ce-i apartineau Luizei si cel de la mama ei. Ce au facut cu el?”, a declarat avocatul la Antena 3.
loading...
Nu exista o explicatie logica rationala decat ca fiind cercetati de Parchetul Inaltei Curti pentru ce au facut cu ADN-ul, cum l-au prelucrat, avand o plangere penala facuta de domnul Cumpanasu si de doi, familia Luizei, in acest moment am prezumtia legala ca vor sa-si acopere ca au pierdut ADN-ul, ca l-au distrus, nu l-au valorificat si nu l-au pastrat. Pentru ca ADN-ul se pastreaza corespunzator in niste recipiente la rece. Si pur si simplu acum nu dau nicio explicatie. Este absurd sa vii sa prelevezi din nou ADN-ul unei persoane care ti l-a dat odata”, spune Tonel Pop care adauga ca ei cred ca procurorii ”Vor sa-l planteze undeva. Pentru ca acest ADN ramane in banca de date. Odata faptic in eprubeta la rece si odata in documente. Nu ai cum sa spui ca ai pierdut un ADN”. ”M-au sunat si mi-au spus ca li s-a transmis de la INML ca s-a consumat ADN-ul si mai au nevoie. ADN-ul nu are cum sa se consume. Se ia putin, se pune in analizator, iese graficul, formula si asta se compara de aici in 1000 de ani cu alt ADN. Nu exista ratiune pentru a preleva din nou. Trebuie sa vedem care este motivarea instantei, ce ordonanta au, ce a spus judecatorul sub motivarea acestei anomalii procedurale si in functie de asta pot sa-mi sfatuiesc clientii”, a mai spus reprezentantul familiei Melencu.

sursa: libertatea.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro