A murit Mihai Constantinescu! Sotia lui a confirmat decesul

Cea mai trista veste a acestei luni este, cu siguranta, faptul ca Mihai Constantinescu a murit, celebrul artist, cunoscut pentru veselia lui, fiind rapus de problemele cardiace pe care le-a tot avut de infruntat in ultimii ani.

Mihai Constantinescu a murit marti seara, 29 octombrie, in jurul orelor 19:10. Din primele informatii, artistul ar fi facut un stop cardio-respirator si, in ciuda eforturilor facute de cadrele medicale, nu a mai putut fi salvat.

Sotia lui Mihai Constantinescu a confirmat deja vestea cea trista. Din primele informatii, el ar fi fost resuscitat timp de 50 de minute de catre medici, inainte de a fi pronuntat decesul.

„In aceste momente nu pot sa vorbesc. Sunt devastata, distrusa. Este adevarat, Mihai a murit!”, a declarat sotia lui Mihai Constantinescu

Sunt aproximativ zece ani de cand Mihai Constantinescu a inceput sa aiba probleme cardiace. De-a lungul timpului a suferit mai multe interventii. In anul 2017 Mihai Constantinescu a trecut printr-o operatie pe cord deschis. Interventia a durat aproximativ 8 ore. „Interventia a durat 6 ore, dar m-am intors in sala de operatii din cauza unei hemoragii”, a spus Mihai Constantin in emisiunea „Rai, daBuni”. De altfel, Mihai Constantinescu avea o proteza biologica in locul valvei mitrale, o proteza biologica in pozitie aortica (2018) si a suferit si un accident vascular cerebral.

loading...
Simona Secrier si Mihai Constantinescu au dezvaluit marele lor secret in platoul emisiunii ”Rai da buni”. Cei doi si-au dorit o nunta departe de ochii lumii si asa au si facut. ”Nu a stiut nici vantul, nici pamantul. Am avut cativa invitati. Ne-am simtit foarte bine. Le multumim nasilor ca au fost foarte discreti. Nu imi place sa port verigheta. Nunta nu e facuta nici ieri, nici alaltaieri, dar e facuta”, a marturisit Mihai Constantinescu.

Intrebat care sunt cele mari regrete din viata lui, Mihai Constantinescu spune ca disparitia parintilor si absenta unui copil l-au afectat cel mai tare. „Am o piesa care spune asa << Nu fugi, nu fugi, destinul e destin si te va gasi>>”, a spus Constantinescu incercand astfel sa explice absenta unui urmas. Mai mult, a povestit cantaretul cu ani in urma, la un moment dat lasase o iubita de-ale sale insarcinata, pe cand era tanar, dar acesta a facut avort.

Seara de 13 mai a fost una cumplita pentru Simona Secrier, sotia lui Mihai Constantinescu apeland la serviciile de urgenta. De altfel, Adrian Daminescu a dezvaluit cum s-a petrecut tragedia. „Dormea langa sotie si sotia si-a dat seama ca nu mai respira. Mi s-a spus ca a durat 10 minute pana l-au resuscitat. Daca sunt mai mult de trei-patru minute, cred ca iti pierzi memoria si e greu sa iti mai recapeti cunostinta”, a mai spus muzicianul. Imediat dupa ce au ajuns la spital, contactata de reporterii WOWbiz.ro, Simona Secrier a lansat un apel disperat, printre lacrimi. „Tot ce pot sa spun este ca trebuie sa ne rugam pentru el. Ce pot sa spun? Medicii sunt rezervati, nu stiu nici eu prea multe, situatia e grava. Sa ne ajute Dumnezeu, nu pot spune nimic altceva decat ca sper si ca ma rog”, a spus Simona Secrier, sperand ca sotul ei, Mihai Constantinescu sa mai poata fi salvat.

Mihai Constantinescu a fost un cantaret roman de muzica usoara. In 1975, melodia sa ”Am visat” (interpreta Corina Chiriac), a obtinut Premiul III la Festivalul Slagarelor de la Dresda, iar cantecul ”I.E.F.S ura!”, locul I la festivalul ”Slagare in devenire” (1981), iar turneleele sale internationale au fost, cu toatele, de succes. Poate piesa cea mai cunoscuta a lui Mihai Constantinescu ramane ”O lume minunata”. In 1979, Mihai Constantinescu fusese invitat sa cante la un spectacol, cu ocazia sarbatoririi Anului International al Copiilor. ”Nu aveam pregatit un cantec pentru eveniment. Aveam melodia, o facusem si nu ma gandisem nicio secunda sa scriu un text cu asa ceva. Atunci nu stateam foarte departe de Sala Polivalenta si indreptandu-ma, de la repetitii, spre casa, ma tot gandeam — deja imi intrase ideea in cap — ce sa spun, cum sa spun, ce cuvinte sa folosesc ca sa fie bine. Si pe drum atata am spus si mi-am zis sa nu uit pana acasa: ‘E o lume minunata, in care veti gasi… numai copii’. Cand am ajuns acasa exact asta mi-a ramas in minte. Am luat chitara, am cantat melodia, s-a potrivit ce facusem pe drum”, povesteste Mihai Constantinescu intr-un interviu. Din bogatul sau repertoriu amintim piesele: ”Un zambet, o floare”, ”Hai sa cantam”, ”Hei copilarie”, ”Noi vrem iubire”, ”Vino pe strada mea”, ”Vacanta”, ”Un simplu om”, ”Sus in deal”, ”Pisicuta”, ”Iubiti si cainii vagabonzi”.

In anii ’90 a format un cuplu muzical de succes cu Anastasia Lazariuc. Tot in anii ’90 prezenta, impreuna cu Anca Turcasiu, emisiunea pentru copii ”Ba da, ba nu!”, in care s-au lansat multi dintre copiii care azi au devenit nume cunoscute in muzica sau teatru/film, printre care Andreea Balan sau Adela Popescu.


sursa: wowbiz.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro