Din pacient a devenit „terapeut”. Rona Hartner s-a vindecat de cancer si incepe sa sustina conferinte motivationale pentru bolnavi

Diagnosticata cu cancer in stare avansata, Rona Hartner si-a revenit miraculos, dupa dificila interventie chirurgicala, aseara sustinand primul spectacol in Bucuresti. Acum, artista a devenit speaker motivational, in speranta ca va ajuta si alti bolnavi.

Revenita in tara pentru a promova cel mai recent album al ei, Rona profita de aceasta vizita si are in plan sa tina si cateva conferinte motivationale in care sa le dea sfaturi, raspunsuri si mai ales sa-i imbarbateze pe cei care sufera de cancer.

„Vreau sa raspund la intrebari despre cum sa depasim intr-un mod spiritual aceasta boala. Dupa parerea mea, este vorba si de o lupta spirituala. Trebuie sa stim sa fim pregatiti, pentru ca, ce sa mai vorbim, e boala secolului si oricine poate sa o aiba. Nu mai e nici un fel de tabu”, ne-a declarat Rona, completand ca din valul de mesaje pe care le-a primit si-a dat seama care este principala problema a romanilor si ce anume ii face pe multi dintre ei sa abandoneze lupta. „Foarte multa lume crede ca este vorba si de foarte multi bani si nu e adevarat, eu nu am platit nici un ban nici in Romania, nici in strainatate, pentru tratament. Deci nu este o boala de lux, ca sa zic asa. Nu te vindeci neaparat numai ca esti bogat, te vindeci in functie de cand a debutat. De aceea vreau sa fac aceste conferinte motivationale, pentru a informa. Cei mai multi se dau batuti de la inceputul bolii si nici nu stiu cum sa faca fata presiunii psihologice. Cel mai important e mentalul si apoi, sincera sa fiu, este vointa lui Dumnezeu”, a mai spus artista.
loading...
Optimista inca de la aflarea vestii pana in ziua operatiei, Rona sustine ca acum a sters totul cu buretele. „Am terminat tratamentul cu 10 zile inainte de nunta (n.r. – s-a casatorit pe 6 octombrie). Practic sunt vindecata, dar verdictul total se da de doctori peste cinci ani. Am facut ultimele analize si am imunitatea maxima, ficatul si-a revenit complet, deci practic zici ca organismul meu nici nu a fost bolnav. Eu am si uitat ca am fost bolnava vreodata. Uitam si ca trebuie sa fac injectiile. Ma suna medicul si ma gasea pe plaja, ma gasea in cluburi. Eu, de la o zi la alta uitam, stergeam din memorie. Cred ca trebuie sa fii si un pic inconstient. Nu trebuie sa zici «m-a pedepsit Dumnezeu»”.
Se spune ca, atunci cand ai greutati, nu e bine sa fii singur, iar Rona a fost norocoasa in acest sens, intrucat sotul ei i-a acordat tot sprijinul de care a avut nevoie: „Parca a profitat de aceasta boala sa-mi arate care este inima lui cu adevarat. Deci, boala ne-a aratat cat pot fi eu de slabita, iar el cat de puternic poate fi”, a mai spus cantareata.

sursa: libertatea.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro