Laurentiu Duta a ajuns la spital cu esofagul fisurat

O banala bucata de plastic, rupta dintr-o furculita, era cat pe ce sa-i puna in pericol viata lui Laurentiu Duta. Artistul a inghitit-o in timp ce manca inaintea unui concert, iar corpul strain a ajuns in esofag si numai o minune l-a salvat de la o hemoragie interna. Spaima a fost si mai mare pentru ca la Spitalul Judetean din Pitesti nu aveau endoscop si a trebuit sa vina in mare graba la Bucuresti.

Laurentiu Duta a trait momente groaznice dupa ce a folosit tacamuri din plastic. Avea un concert in Arges si era la hotel cand a comandat de mancare. O bucata din furculita s-a rupt iar ce a urmat e de-a dreptul terifiant. Fara sa-si dea seama, barbatul inghitit plasticul si la scurt timp a inceput sa se simta extrem de rau. Practic, i-a fost perforat esofagul.

”Am ajuns la Spitalul de Urgenta din Pitesti, dar acolo, neavand endoscop decat in timpul zilei, a trebui sa plec imediat spre Spitalul de Urgenta Floreasca din Bucuresti unde, prin endoscopie, mi s-a extras bucatica de plastic din esofag. M-am recuperat rapid si concertul l-am reprogramat dupa doua zile”, a spus Laurentiu Duta.

Pe radiografie se poate observa clar ca bucata de plastic care a fost extrasa in urma interventiei e destul de mare. Mai grav e ca se putea ajunge la ce mai rau, spun doctorii.
Orice taietura data de obiectul taios poate sa determine o hemoragie importanta si poate sa nici nu fie observata decat cand hemoragia pune viata in pericol.

loading...
Laurentiu Duta, care a avut amarnic de patimit, a sesizat si Protectia Consumatorilor, iar inspectorii s-au dus sa vada unde au fost ambalate acele tacamuri. Au nimerit intr-un garaj murdar unde nu era respectata nici cea mai mica norma de igiena.

De aici, tacamurile ajungeau in toata tara, iar in filmari se poate observa ca angajatii le manevreaza cu mainile goale. Depozitul cu pricina a fost inchis pentru 6 luni, dar cine stie cate mai sunt deschise in tara. Cat privesc materialele din care sunt facute aceste tacamuri ca sa fie cat mai rezistente, autoritatile spun ca nu au arme.

Cei de la Protectia Consumatorilor au notificat Uniunea Europeana in acest sens, dar pana cand vor fi luate masuri concrete, trebuie sa fim cu bagare de seama.

sursa: kanald

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro