Primaria Bucuresti a sanctionat conducerea Energetica pentru ca a cumparat trei SUV-uri

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a sanctionat conducerea Companiei Municipale Energetica in urma achizitiei a trei autoturisme cu tractiune integrala si a solicitat „remedierea acestei situatii, eventual prin vanzarea lor si achizitia unora mai potrivite pentru domeniul lor de activitate”, informeaza Primaria Capitalei, potrivit Hotnews.

PMB a transmis ca, desi realizata „cu respectarea prevederilor legale si in deplina transparenta”, achizitia „nu este oportuna”, in opinia edilului-sef.

Nu sunt de acord cu astfel de achizitii, pe care nu le consider absolut necesare pentru o companie municipala. In consecinta, am solicitat remedierea acestei situatii, eventual prin vanzarea lor si achizitia unora mai potrivite pentru domeniul lor de activitate.

Totodata, primarul general a dispus realizarea unei analize minutioase a tuturor achizitiilor acestei companii, mentioneaza PMB. Potrivit Primariei, Compania Municipala Energetica a achizitionat trei autovehicule Euro 6, cu motorizarea de 1.591 cmc, 177 CP, tractiune integrala, varianta de echipare medie si consum mediu de 7,4 l/100km. Se mentioneaza ca in anul 2020 Compania Municipala Energetica Bucuresti va demara „cel putin trei santiere consecutive”: Piata Bobocica, Drumul Taberei si Ferentari, pentru modernizarea retelei de termoficare a Capitalei. Achizitii de masini si utilaje Conform unui comunicat transmis anterior de catre Primarie, Compania Municipala Energetica Bucuresti a initiat, in anul 2018, o serie de achizitii de autoutilitare, autovehicule, echipamente, utilaje si alte subansamble pentru realizarea obiectivelor asumate pentru anul 2020 in domeniul modernizarii sistemului de termoficare. RECOMANDARI

loading...
Se mentioneaza ca utilajele au fost achizitionate conform legislatiei in vigoare, iar procedurile au fost realizate prin publicare pe platforma SICAP si JOUE. Conform PMB, printre utilajele achizitionate de Compania Municipala Energetica Bucuresti s-au aflat si trei autoturisme pentru dotarea si operationalizarea santierelor planificate pentru anul 2020. „Una dintre cerinte a fost ca autoturismele sa aiba capacitate sporita, pentru a putea tracta o greutate de minim 1.100-1.200 kg (respectiv grupuri generatoare de sudura, mobile, remorci de transport utilaje de pana in 3,5 tone etc, necesare in cazuri de interventie rapida) si sa aiba o capacitate de transport adaptata pentru diverse materiale si scule – care asigura multifunctionalitatea.
Cerintele minime ale acestor autovehicule sunt determinate, asadar, de specificul activitatii companiei. Totodata, avand in vedere posibilitatea ca lucrarile sa se desfasoare si pe perioada sezonului rece, in mod obligatoriu aceste vehicule trebuiau sa fie dotate cu tractiune integrala si putere crescuta de tractarea a echipamentelor mentionate”, se arata in comunicat.

Pentru realizarea lucrarilor, in acest moment, compania detine un parc de utilaje si autovehicule de peste 40 de agregate, printre care se numara: 6 basculante 8×4; 7 basculante 4×2; 8 buldoexcavatoare; 9 generatoare de sudura. Consilierul municipal PNL Ciprian Ciucu a postat marti dimineata, pe Facebook, o fotografie cu trei autoturisme, precizand ca acestea au fost achizitionate de catre Compania Municipala Municipala Energetica si ca probabil vor fi transferate acestei companii.

sursa: libertatea.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro