Liviu Dragnea ramane dupa gratii.

Un complet de cinci judecatori de la instanta suprema a respins, marti, definitiv recursul in casatie facut de Liviu Dragnea si celelalte persoane condamnate din dosarul DGASPC impotriva deciziei prin care au primit pedepse cu executare.

UPDATE: Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins marti recursul in casatie depus de Liviu Dragnea in dosarul angajarilor fictive de la DGASPC Teleorman. In urma cu o saptamana, fostul lider PSD ?- aflat in detentie din 27 mai in urma condamnarii la trei ani si jumatate de inchisoare – a aparut in fata judecatorilor si le-a spus din nou ca este nevinovat. Avocatul lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, a precizat atunci ca a formulat recurs in casatie intrucat la judecarea dosarului ”s-a aplicat in mod gresit legea, in mod rasturnat”, iar Liviu Dragnea a refuzat sa plateasca un prejudiciu intrucat s-a considerat nevinovat.

ICCJ a respins marti recursul, in casatie depus de fostul lider PSD. Recursul in casatie urmareste sa supuna Inaltei Curti de Casatie si Justitie judecarea, in conditiile legii, a conformitatii hotararii atacate cu regulile de drept aplicabile.

Daca solicitarea va fi admisa, Liviu Dragnea paraseste Penitenciarul Rahova. Liviu Dragnea a fost condamnat la inchisoare cu executare in dosarul angajarilor fictive de la Protectia Copilului Telorman.

„Platesc pentru o fapta pe care nu am comis-o”, sustine Dragnea.
„Eu cred cu tarie ca sunt complet nevinovat si stau de opt luni nevinovat in Penitenciarul Rahova. De aceea nu am platit prejudiciul, pentru ca nu mi s-a parut normal sa platesc pentru o fapta pe care nu am comis-o. Ramane la aprecierea dumneavoastra daca voi sta in continuare nevinovat la inchisoare sau daca veti dispune eliberarea”, a declarat Dragnea in fata judecatorilor, la ultimul termen de la Curtea Suprema.

loading...
In 14 ianuarie, Liviu Dragnea a aparut in fata judecatorilor si a stat mai putin de o ora la Inalta curte de Casatie si Justitie.

Magistratii au amanat pronuntarea pentru 21 ianuarie.

Avocatul sau, Flavia Teodosiu, a precizat ca a formulat recurs in casatie intrucat la judecarea dosarului ”s-a aplicat in mod gresit legea, in mod rasturnat”, iar Liviu Dragnea a refuzat sa plateasca un prejudiciu intrucat s-a considerat nevinovat.

Dragnea a recurs la doua cai extraordinare de atac – contestatia in anulare si recursul in casatie.

In 10 decembrie 2019, ICCJ i-a respins contestatia in anulare, insa i-a acceptat recursul in casatie, dar i-a respins cererea de suspendare a executarii pedepsei.

”In baza art. 440 alin. (4) din Codul de procedura penala, admite in principiu cererea de recurs in casatie formulata de inculpatul Dragnea Nicolae Liviu impotriva deciziei penale nr. 142 din data de 27 mai 2019, pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie – Completul de 5 Judecatori, in dosarul nr. 2401/1/2018. In baza art. 441 din Codul de procedura penala, respinge cererea de suspendare a executarii hotararii atacate, formulata de recurentul inculpat Dragnea Nicolae Liviu”, se arata ain decizia instantei.

sursa: kanald

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro