Bolnav de coronavirus, marturisiri despre cum s-a simtit dupa ce a contactat virusul

Justin, un bolnav de coronavirus, a povestit cum se simte dupa ce a contactat virusul.

Barbatul de 47 de ani a vorbit despre starea pe care a avut-o dupa instalarea bolii. Justin sustine ca nu este o simpla gripa si spune ca plamanii l-au durut cumplit.

„Ma durea cand respiram. Am fost tratat pentru gripa, am luat Tamiflu, mi-a fost trimis un inhalator acasa. Mi s-a zis sa revin daca ma simt rau, asa ca am facut asta. Azi ma doare foarte rau cand respir.

Cand merg la baie parca alerg un maraton. Durerea nu e ca la o raceala. Ma dor plamanii, pur si simplu. E greu de inteles, Ganditi-va la o gura de aer rece si durerea pe care o simtiti in plamani pana se incalzesc din nou.

loading...
Asa ceva e si cu boala asta. Inhalatorul imi face plamanii sa doara si mai tare. Ganditi-va ca e ca si cum v-ati taia si ati pune alcool pe rana. Cam asa e. Nu e o gripa. Gripa e altceva. E atat de diferita de gripa…”, a spus Justin, in varsta de 39 de ani, pe Twitter.

La sfarsitul lui decembrie 2019, a fost descoperit un nou coronavirus 2019-nCoV (SARS-CoV-2) in Wuhan, China, care provoaca o pneumonie severa cu mortalitate ridicata. Bolile oamenilor si animalelor provocate de coronavirusuri sunt numite coronaviroze. Coronavirusurile se transmit direct pe cale respiratorie (prin picaturi) sau fecal/orala.

Perioada de incubatie a noului coronavirus, este cuprins intre 1 si 14 zile. Daca v-ati intors dintr-o calatorie din China sau zonele in carantina din Europa de mai putin de 14 zile sau ati intrat in contact cu persoane care s-au intors din China sau zonele in carantina din Europa de mai putin 14 zile si aveti febra, tusiti, prezentati dificultate respiratorie, dureri musculare si stari de oboseala, sunati la 112 pentru a primi informatii necesare. Purtati masca de protectie daca intrati in contact cu alte persoane, folositi servetele de unica folosinta si spala bine mainile.

sursa: wowbiz.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro