Cea mai sumbra zi in Italia de la inceperea epidemiei

Autoritatile italiene au anuntat, sambata, ca 793 de persoane au murit in ultimele 24 de ore, ucise de coronavirus, cel mai negru bilant de la inceperea epidemiei si pana in prezent.

Cel putin 793 de persoane au murit intr-o singura zi in Italia, au anuntat sambata oficialii Protezione Civile, potrivit La Repubblica. Este cel mai negru bilant de la inceputul epidemiei si pana acum. Numarul total al deceselor a urcat astfel la 4.825. Numarul total de infectii a ajuns si el la 53.500 si nu da semne sa se domoleasca, in ciuda masurilor stricte luate de autoritati. In ultimele 24 de ore, 6.557 de noi cazuri de infectare au fost confirmate.

Cea mai lovita in zona este in continuare Lombardia, unde 546 de oameni au murit in ultima zi. Este motivul pentru care 243 de primari din regiune au semnat un apel prin care au cerut oprirea tuturor activitatilor. ”De data asta chiar trebuie sa ne oprim cu adevarat. Avem incredere in voi”, au scris primarii, care sustin ca in regiune exista in continuare prea multa miscare.

Guvernul italian a adoptat in seara zilei de 20 martie noi restrictii in vederea combaterii raspandirii noului tip de coronavirus, potrivit Rotalianul. ”Din pacate, cifrele inca nu merg in directia cea buna, nici in ceea ce priveste noile infectii si nici in privinta deceselor”, care cresc semnificativ, a declarat Attilio Fontana, guvernatorul Lombardiei, promitand ”rigoare si disciplina absolute si sanctiuni pentru cei care incalca regulile”.

loading...
Pe scurt: Este interzis accesul persoanelor in parcuri, zone de joaca pentru copii si gradini publice; Sunt interzise activitatile de recreere in aer liber, sunt permise activitatile individuale doar in vecinatatea locuintei, respectand distanta de cel putin un metru fata de o alta persoana; Se inchid barurile si alte magazine alimentare situate in interiorul garilor si a benzinariilor, cu exceptia celor situate de-a lungul autostrazilor, care pot vinde doar produse de consumat in afara localului; Cele situate in spitale si aeroporturi raman deschise, cu obligatia de a asigura respectarea distantei interpersonale de cel putin un metru; In zilele de sarbatoare, in weekend si in zilele urmatoare se interzice deplasarea spre alte locuinte decat cea principala, precum casele de vacanta.

sursa: libertatea.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro