Cine a aruncat virusul COVID-19 in lume? Conflict urias intre SUA si China.

SUA acuza China ca a create artificial COVID-19. China, Taiwan si Iran spun ca virusul e creatia americanilor.

Virusul COVID-19 reprezinta o arma biologica ”scapata” dintr-un laborator din Wuhan – nu este scenariul unui film SF ci o acuzatie cat se poate de serioasa venita din partea unei celebre firme de avocatura din Statele Unite, Freedom Watch si a companiei texane Buzz Photos.

Acestea au dat in judecata guvernul si armata chineze precum si insitutul de virologie Wuhan, solicitand despagubiri de 20 trilioane dolari. Forbes scrie ca reclamantii acuza partea chineza ca a lucrat in laborator o arma biologica, insa aceasta a fost scapata accidental si a dus la o pandemie mondiala.

Americanii ii acuza pe chinezi si de terorism precum si de complicitate la ranirea si moartea cetatenilor americani. Grupul american citeaza mai multe rapoarte media in care apar informatii conform carora in institutul de la Wuhan, acolo unde s-ar afla singurul laborator de microbiologie din China, s-ar fi lucrat cu virusi periculosi precum COVID-19.

loading...
In paralel, organizatia Reporters sans Frontieres au acuzat China ca prin cenzura impusa a contribuit la intarzierea informarii publicului in legatura cu gravitatea situatiei si a contribuit astfel la intarzierea masurilor care ar fi putut salva mii de viei omenesti pe intreg mapamondul.

Pe de alta parte, China acuza, la randul ei, Statele Unite, ca le-a ”importat” coronavirusul in luna octombrie, atunci cand au avut loc Jocurile Militare Mondiale chiar la Wuhan si unde, spun chinezii, mai multi sportivi americani ar fi fost infectati. Epidemiologii si farmacologii chinezi si taiwanezi spun ca originea COVID-19 ar fi fost in SUA, singura tara cunoscuta in a avea toate cele 5 tipuri de coronavirus.

Acuze la adresa SUA au venit si din partea Iranului, stat puternic lovit de criza coronavirusului. Initial, autoritatile de acolo au negat existenta virusului si au refuzat sa ia masuri, insa dupa ce ministrul sanatatii a fost confirmat cu noul coronavirus, la televiziunea de stat s-a transmis informatia ca tara se confrunta cu un atac biologic din partea Statelor Unite.

sursa: wowbiz.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro